Egy Kásás nem csinál nyarat

Kásás Zoltán edző (k) részt vesz a Magyar Vízilabda-szövetség tisztújító elnökségi ülésén 2008. december 21-én
Vágólapra másolva!
Magyar edzők rangadóját rendezték vasárnap a londoni olimpia pólócsarnokában, ahol a Kovács István vezette román csapat 13-4-re legyőzte a briteket, akiknek a másodedzője Kásás Zoltán. A szakember szerint vigyáznia kell Magyarországnak, mert a keddi ellenfél, Montenegró legalább olyan erős, mint a mieinket elpáholó Szerbia. Az olimpiai ezüstérmes szakembert nem zavarja, hogy a brit tévékben összekeverték kollégájával, Christian Iordache edzővel.
Vágólapra másolva!

Hogyan értékelné a magyar-szerb mérkőzést? - kérdeztük Kásás Zoltánt, akivel a londoni pólócsarnok mellett futottunk össze.

Csak részeket láttam belőle, mert aztán a mi meccsünk következett következett, és a magyar meccs közben megbeszélést tartottunk. Nekem csak nagyjából áll össze a kép, annak alapján, amit másoktól hallottam. Úgy tűnt, hogy a védekezésünk rossz volt, mert a tíz lőtt gól nem rossz, a tizennégy kapott viszont nagyon sok.

A csapatot ismerve mit gondol, könnyen túl tudják magukat tenni a játékosok ezen a vereségen?

Sydneyben két vereséggel kezdtünk, aztán bajnok lett a csapat. Nincs időnk sem szomorkodni, sem letörni, minden másnap mérkőzés van, kedden délelőtt rögtön jön is a Montenegró elleni összecsapás. A csapat rutinos, helyre kell tenni a vereséget, aztán nem szabad foglalkozni ezzel, csak Montenegróval, amely legalább olyan erős, mint Szerbia.

Örült, amikor a fia, Tamás úgy döntött, hogy mégis visszatér a válogatottba?

Örültem, pedig nem voltam biztos benne, hogy visszatér, bár én is úgy éreztem, hogy még tud segíteni a csapatnak. Majd elválik.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Lehet, hogy éppen ő jelenti majd a különbséget, hogy egy meccs vége szoros vereség vagy szoros győzelem lesz?

Ez csapatjáték, és egy ember egyedül - legyen bárki is az - nem tud nagy dolgokat produkálni, a sikerhez kell az egész csapat. Viszont remélem, hogy ez a szétesett játék már nem fog megismétlődni.

Mondta, hogy a csapat rutinos, van, akit már öregnek is tartanak. A magas átlagéletkor nem jelenthet hátrányt, amikor ilyen sok meccset kell rövid szünetekkel lejátszani?

Idézőjelbe kell tenni azt, hogy öreg, mert ezek a játékosok olyan sportszerűen élnek, alszanak, esznek, hogy nagyon jól tudják, mikor mit kell csinálniuk. Nyilvánvaló, hogy lassan ez a nagy csapat kifut, az ellenfeleink fiatalabbak, de már nagyon jók.

Az virít az akkreditációján, hogy Great-Britain. Milyen a hazai küldöttség tagjaként olimpián szerepelni?

Mindössze két hónapja vagyok itt, így nagyon sokat nem tudtam még tenni, csak apróságokban próbáltam segíteni. Nagy lehetőség számomra, hogy végignézhetem az olimpiát, amely nekem már a hatodik. Eddig ez egy nagyon jól megrendezett olimpia, és örülök, hogy már megvan az első magyar aranyérem. Élvezem, hiszen az olimpia nem hasonlítható össze semmilyen más világeseménnyel.

A tévét néző britek, akik nem ismerik Kásás Zoltánt, a brit-román meccs közvetítés alapján azt hihetik, hogy ön Christian Iordache. A közvetítés elején ugyanis kollégája neve volt az önt mutató kép alá írva.

Tényleg ez történt? Számomra ez különösebben nem nagy probléma.