Nem csüggedünk - Nagy László kézis győzelmeket ígér

Magyarország-Dánia olimpiai kézilabdamérkőzés, london 2012
Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott - Mocsai Lajos szerint 15 percig szellemes játékkal - megszorította az Eb-aranyérmes dán csapatot, végül 27-25-re kikapott a londoni olimpián. A szövetségi kapitány nem örül, hogy az olimpia előtt a sajtóban éremesélyesnek nevezték a csapatát, a nézőktől nagy tapsot kapott Nagy László ugyanakkor nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a halálcsoport harmadik helyén végezzen a válogatott.
Vágólapra másolva!

A magyar együttesben benne volt, hogy vasárnap legyőzze az Európa-bajnok Dániát, amely jobban bírta a hajrát, és végül két góllal behúzta a meccset.

"A csapat jól küzdött, és voltak ugyan hullámvölgyek, de ezekből szerencsére vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe" - nyilatkozta az [origo]-nak a meccs után a két gólig jutott Nagy László. A Barcelona légiósa szerint nem mentség, hogy az Európa-bajnoktól kaptunk ki, de azért belefér. "A csapat a vereség ellenére lelkileg és fizikálisan is jól halad, remélem, erről az útról nem fog letérni" - tette hozzá Nagy, akiről még nem tudni, hogy idén vagy jövőre csatlakozik-e a Veszprémhez.

Nagy Lászlót a második félidőben két kétperces kiállítása után - a végleges kiállítás elkerülése miatt - pihentetnie kellett Mocsai Lajos kapitánynak. "Nem mondanám, hogy fegyelmezetlen lettem volna, az egyik jogos volt, a másik kevésbé. Hogy a hiányom mennyiben befolyásolta a játékunkat, nem lehet megmondani, a csapat mindenesetre jól játszott" - fogalmazott a 31 éves átlövő.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Nagy László a meccs előtti bemutatáskor és meccs közben is többször nagy tapsot kapott a nézőktől, a legnépszerűbbek közé tartozott a magyar játékosok közül. A volt szegedi játékos úgy gondolja, hogy az ő spanyol-magyar ügye, a többéves távolmaradása a válogatottól már nem téma, a lényeg az, hogy már itt van. "Nemcsak engem, hanem az egész csapatot megtapsoltak. Jó kézilabda-mérkőzést láthatott a közönség, reméljük, hogy a következő már magyar sikerrel fog zárulni."

A szurkolók Nagy visszatérésével sokkal erősebbnek tartják a csapatot, még akkor is, ha a csoportból való továbbjutást nagyon nehéz lesz kivívni, főképp a vasárnapi vereség után. "Majd meglátjuk, sok mérkőzés hátravan még. A csoportunk nagyon erős, így először az első lépcsőfokot kell megmászni, azaz tovább kell jutni a csoportból - ha lehet, nem a negyedik, hanem a harmadik, vagy még jobb helyen. Nem csüggedünk, mert kedden jön a következő mérkőzés. Nagyon fontos meccs vár ránk, tesszük a dolgunkat."

Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint a meccset a magyarok játéka alapján három időszakra lehet bontani. "Az első 10-15 percben gyors, szellemes kézilabdát játszottunk, az első félidő közepétől kicsit lelassultunk, cserékhez folyamodtunk. Laci hamar összeszedett kétszer két percet, ekkor változtatni kellett a védekezésen. A második félidőben aztán egy rendkívül jó szellemű, kreatív, jól küzdő válogatottat láthattunk".

A négygólos Harsányi Gergely a vereség után győzelmekre számít. "Jól játszott a csapat, nüanszok döntöttek, végig partiban voltunk a dán csapattal - sajnálom, mert nem sokon múlott, hogy nyerjünk. Egyelőre nem számolgatunk, minden mérkőzésnek úgy megyünk neki, hogy nyerni szeretnénk."

Forrás: AFP/Javier Soriano

Mocsai Lajos úgy véli, végül két védekezési hiba és az emberhátrányos helyzetek hosszú sora döntötte el a mérkőzést. "Amikor már kiegészültünk, nem bírtuk fizikailag. Ott volt a lehetőség, hogy nyerjünk, és végül a dán csapat nagyon örülhetett, hogy győzött ezen a kiemelkedő színvonalú meccsen. Nagyon készültünk a meglepetésre, de még nem tartunk ott összeszokottságban, hogy egy ilyen meccset megnyerjünk."

Hozzátette: bár volt néhány olyan ítélete a játékvezetőnek, amellyel nem értett egyet, nem foglalkozik ezzel, mert "a hibák hosszú távon úgyis kiegyenlítődnek". A csapat célja pedig a továbbiakban az, hogy minden meccsét megnyerje. "Remélem, hogy a válogatottra most, a dánok elleni meccs után is büszke mindenki" - tette hozzá.

Mocsai nem örül annak, hogy a csapatát - többek között - az [origo] is éremesélyesnek nevezte: "Az újságíróknak joguk van minden szépet és jót írni, de az éremesélyesség egy más minőség. Nekünk az a feladatunk, hogy ebből a csoportból továbbjussunk. Előttünk van Európa legjobb négy csapata és Ázsia bajnoka, a papírforma az, hogy a csoportban az ötödik-hatodikak vagyunk - ez a valóság. Amit mi el szeretnénk érni, az pedig a mi elszántságunkon és eltökéltségünkön múlik. Maradjunk reálisak!" - kérte kissé feldúltan Mocsai, aki szerint ez az olimpia többek között arra is jó, hogy a csapatot ilyen kiváló ellenfelek ellen, ilyen nagy küzdelmek révén tovább tudja építeni.

Kedden Dél-Korea lesz az ellenfél, a csoportban szerepel még Horvátország, Spanyolország és Szerbia.