Kezdem visszanyerni az önbizalmam - Cseh megelőzte Lochtet és Phelpst

Vágólapra másolva!
Cseh László elődöntőbe jutott férfi 200 méteres vegyesúszásban a londoni olimpia szerdai versenynapján, ugyanebben a számban Verrasztó Dávid a 35. helyen végzett. A hátúszó Balog Gábornak bejött a barna kenyér nutellával.
Vágólapra másolva!

Cseh a harmadik előfutamban úszott 200 vegyesen, és a korábbi, balul sikerült londoni úszásaiból okulva - 400 m vegyesen és 200 m pillangón se jutott fináléba - végig az élmezőnyben tempózott, majd fokozatosan gyorsulva, viszonylag nagy előnnyel, egy testhosszal elsőként csapott a célba 1:57.20 perces idővel. Ennél jobbat a későbbi két nyolcasban sem ért el senki, így legjobb idővel került az esti elődöntőbe.

"Nem volt rossz, sőt, az előző napokhoz képest nagyon jó volt" - nyilatkozta helyszíni tudósítónknak Cseh László a futam után.

"A mellúszás nem volt az igazi, ebben kell javulni, és akkor akár valami nagy idő is összejöhet. Bár most is jót úsztam, ha ennél jobbat lett volna az időm, akkor nagyon kiúsztam volna magam, de délután ennél is jobban kell mennem. Nagyjából megindult, ami napok óta szunnyad bennem, kezdem visszanyerni az önbizalmam" - mondta végre mosolyogva Cseh László, aki közel egy másodperccel előzte meg a második időt úszó amerikai Ryan Lochtet, a harmadik helyen a japán Hagino Koszuke, a negyediken pedig az amerikai Michael Phelps jutott tovább.

Verrasztó az ötödik, utolsó futamban szerepelt, és végig utolsóként tempózott, ennek eredményeként gyenge eredménnyel, 2:04,53 perccel ért célba, így a szám 36 indulója közül mindössze egyet előzött meg.

Balog Gábor és Bernek Péter elődöntőbe jutott férfi 200 m háton. Balog a második előfutamot hatalmas egyéni csúccsal és nagy fölénnyel nyerte meg, 1:56.98 perces idővel. Bernek a következő nyolcasban jól hajrázva harmadikként csapott célba. Balog az ötödik, Bernek a kilencedik idővel került az esti elődöntőbe.

"Barna kenyér nutellával" - válaszolta Balog, amikor helyszíni tudósítónk azt kérdezte tőle, hogy mi volt a reggeli, aminek köszönhetően ekkora egyéni csúcsot úszott.

Dara Eszter a 23. helyen végzett női 100 m gyorson. A magyar úszó a harmadik előfutamba került, ott elsőként csapott a célba 55,37 másodperces idővel, de nem jutott tovább. "Pocsékul rajtoltam, utána viszont ijedtemben nagyot úsztam, és egyéni csúcsot állítottam fel. Mi van, ha nem rontom el a rajtomat?" - értékelt Dara.

Sztankovics Anna a 200 m mellen előfutamában másodikként csapott a célba, de ő sem lépett tovább, a 29. helyen végzett.

A Mutina Ágnes, Jakabos Zsuzsanna, Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn alkotta 4x200 méteres gyorsváltó kilencedik lett, így nem jutott döntőbe.