Társoldalunk:

Káté nem jutott a legjobb nyolc közé

2012.08.04. 17:04

A nyolcaddöntőben kikapott, így kiesett az olimpia férfi ökölvívótornáján Káté Gyula. A 30 éves bokszoló úgy döntött, nem idul több olimpián.

A 30 éves kispesti öklöző az egyiptomi Mohamed Eszlam magabiztos legyőzésével jutott a nyolcaddöntőbe, és a keddi bemutatkozás után ezúttal jóval nehezebb feladat várt rá. A negyedik kiemelt, vb-harmadik olasz Vincenzo Mangiacapre volt az ellenfele, akit két éve, a moszkvai Európa-bajnokságon legyőzött, ezzel együtt a kezdés előtt a mérlegük döntetlen, azaz 1-1 volt. A helyi fogadóirodák mindegyike a riválist tartotta esélyesebbnek a továbbjutásra, az olasz sikere mindössze 3,6 font nyereményt ígért, míg Kátéé 19-et.

Bátran kezdett a kétszeres világbajnoki bronzérmes magyar, többször is eltalálta a 23 esztendős Mangiacaprét, a második percben azonban rászámoltak. A menet végén az olasz vezetett 6-3-ra. A folytatásban is támadott Káté, de riválisa is pontosan ütött, és övé lett a második három perc is (12-8). A záró menetben a magyar mindent egy lapra feltéve rohamozott, szándéka azonban nem vezetett eredményre, ezt a felvonást és a meccset is Mangiacapre nyerte. "Pontosabb, magabiztosabb volt az ellenfél, Gyuszi csak küszködött" - mondta az MTI-nek szűkszavúan Káté klubedzője, Szántó Imre.

"Úgy döntöttem, több olimpián nem indulok" - közölte a 30 éves kispesti ökölvívó.

Káté nyolc és négy éve a 32 között búcsúzott az olimpiai boksztornán, most a legjobb 16 jelentette a végállomást. 

férfi 64 kg, a 8 közé jutásért:
Vincenzo Mangiacapre (olasz) - Káté Gyula 20-14

A magyar ökölvívók közül a 75 kg-os Harcsa Zoltán jelenleg a legjobb nyolc között jár, s hétfőn az éremért mérkőzik majd a brazil Florentino Falcaóval, Varga Miklós pedig kiesett a 60 kg-osok múlt vasárnapi első fordulójában.