Smith Berki visszavonulásában reménykedik

Vágólapra másolva!
A lólengés olimpiai döntőjében a gyengébb kivitelezés miatt ezüstérmes Louis Smith azt nyilatkozta, ennél pontosabban nem tudta volna megcsinálni a gyakorlatát, majd azzal viccelt, reméli, Berki Krisztián visszavonul.
Vágólapra másolva!

"Amikor Krisztián befejezte a gyakorlatot, még azt éreztem, hogy lesz esélyem nyerni. Ennél tisztábban, pontosabban nem tudtam volna megcsinálni a gyakorlatomat, most ez a második helyre lett elég, de boldog vagyok. Ha valaki visszanézi a lassítást, láthatja, hogy ma a legjobb nyert. Krisztián az egyik legjobb tornász, akit valaha láttam" - nyilatkozta Louis Smith a sajtótájékoztatón.

Smith Berki pontszámától tette függővé, hogy melyik gyakorlatát veszi elő, és amikor a magyar a magasnak számító 16.066-os pontszámot kapta, úgy döntött, a nehezebbiket adja elő. "Először értem el 16.000 fölöltti pontszámot egy nagy világversenyen, úgyhogy boldog vagyok. Remélem, Krisztián nemsokára visszavonul, és akkor elkezdhetem nyerni az aranyérmeket" - mondta viccesen Smith, akinek még Rióban is meg kell majd küzdenie Berkivel, mivel az újdonsült olimpiai bajnok addig mindenképpen folytatja.

A fiatal korában énekesi karrieren gondolkozó Smith azt mondta, nem bánja, hogy végül a torna mellett kötött ki, majd amikor arról kérdezték, hogy tudta-e, hogy William herceg felesége, Kate Middleton a lelátón volt, azt mondta, ha tudta volna, dobott volna neki egy csókot.

Smith az olimpia felvezetéséről is beszélt: "Nagyon nehéz és idegtépő volt brit sportolónak lenni egy hazai rendezésű olimpián, különösen az elmúlt években, a felvezetés során. A rutinom elég volt, hogy ezt kezeljem. A döntő előtt is nyugodt és összeszedett maradtam, reggae-t hallgattam."

"Úgy voltam vele, ha bárki is legyőzne, Berki Krisztián legyen az, büszkeség mögötte másodiknak lenni."