Vajda: Nem az ellenfelek jelentik a legnagyobb kihívást

Vágólapra másolva!
Vajda Attila középdöntőjében öt esélyes vívott nagy csatát a négy továbbjutó helyért a C-1 1000 mezőnyében. A címvédő magyarnak ki kellett hajtania magát, de nem a riválisokkal van a legnagyobb gondja.
Vágólapra másolva!

"Már akkor tudtam, hogy nem lesz egyszerű feladatom, amikor megláttam a futambeosztást" - nyilatkozta a magyar kenus. "Nyilvánvaló volt, hogy valaki ki fog esni."

A középfutamban végig szoros csatát vívott az öt legjobb versenyző a négy továbbjutó helyért. Végül a német Brendel nyert Vajda és a spanyol Figueora előtt, a kétszeres világbajnok üzbég Menkov csak a hajrában tudta megszerezni a negyedik helyet a lengyel Kuleta előtt.

"100-150 méterrel a cél előtt megindítottam a hajrát, és arra mentem, hogy biztosan továbbjussak" - nyilatkozott a parton a szegedi kenus, aki a középdöntő előtt a délelőtti előfutamban is második lett. "Rövid időn belül két pályát is le kellett eveznem, kihajtottam magam rendesen, el is fáradtam. Igazából nem is az ellenfelek jelentik a legnagyobb kihívást, hanem a szél és a hűvös idő. Ezek megnehezítik a dolgomat."