Kalózóvszerek miatt nyomoznak Londonban

Vágólapra másolva!
Caroline Buchanan ausztrál BMX-versenyző Twitter-bejegyzése riadóztatta a londoni szervezőket, hogy valaki egy vödörnyi "nem hivatalos" óvszert vitt be az olimpia faluba. A szervezők szerint az általuk biztosított 150 ezres adagnak elégnek kell lennei, nincs szükség utánpótlásra.
Vágólapra másolva!

Caroline Buchanan ausztrál BMX-versenyző Twitter-bejegyzése riadóztatta a londoni szervezőket, aki itt vették észre, hogy valaki egy vödörnyi "nem hivatalos" óvszert vitt be az olimpia faluba. "Ha-ha, a pletykák igazak" - írta Buchanan, utalva a korábbi hírekre, amelyek arról szóltak, hogy az olimpiai faluban a versenyek utáni felszabadult állapotban tombolnak a hormonok.

Minderre készültek persze a szervezők is, így lett a Durex az olimpia hivatalos óvszerszállítója. És így lett a Twitter-bejegyzésből vizsgálat. A rendezők azt ugyanis elismerték, hogy minden sportoló vagy edző beviheti magával saját dolgait a faluba, így az óvszerét is, az viszont gond, ha a talált vödörhöz bárki hozzájuthatott.

Az olimpiák szervezői közül a spanyolok voltak az elsők, akik 1992-ben, Barcelonában óvszert biztosítottak a versenyzőknek. A kezdeményezést a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is támogatta, ezzel kapcsolódva be többek között az AIDS elleni küzdelembe. Ráadásul kiderült, hogy a lépésre nyilvánvaló igény is van. Sydneyben például 70 ezer óvszerrel készültek a szervezők, de hirtelenjében további húszezret kellett rendelniük. Pekingben egyből százezret szállíttattak a gyártóval, Londonba pedig a 10 800 résztvevőnek 150 ezret vitt a Durex. A szervezők szerint ennek elégnek kellene lenni, ehhez nem kell pótlás. Főként nem illegális szállítmány.