Kovács Katalin: Üdv a klubban, csajok

Vágólapra másolva!
Kovács Katalin már a rajtnál érezte, hogy a női kajaknégyesnek jó versenye lesz, kétszáz méterrel a vége előtt pedig tudta, hogy már senki nem veheti el tőlük az aranyérmet.
Vágólapra másolva!

"Ahogy elrajtoltunk, abból már éreztem, hogy ez egy nagyon jó jel arra, hogy ebből győzelem is lehet. Kétszáznál éreztem, hogy majdhogynem megvan, az utolsó százon pedig tudtam, ezt már senki nem veheti el tőlünk. Nagyon jó volt belülről megélni egy ilyen győzelmet. Másra számítottam, arra, hogy mi fogjuk üldözni a németeket, és nagyon jó érzés volt, hogy kirobbantunk a rajtból, és nem hagytunk esélyt nekik" - nyilatkozta az immáron háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin.

Kovács azt mondja, nem foglalkozott a rosszul sikerült Eb-vel, amikor a németek mögött két hajóval lemaradva bronzérmes lett a négyes, mert tudta, hogy ennél többre képesek. "Senki nem görcsölt, nem pánikolt az Eb-eredményen, inkább erőt merítettünk belőle."

A harmincegyszeres világ- és huszonhétszeres Európa-bajnok klasszis korábban három olimpián is ezüstérmet szerzett a négyes tagjaként, de a mostani egységet nem akarta összehasonlítani az előzőekkel, csak annyit mondott, ahogy a korábbi alkalmakkal, úgy most is bennük volt a győzelem.

Kovács beszélt arról, hogy minden arany után ugyanolyan boldog, mert hihetetlen érzés, hogy megvalósít egy álmot, de a hétköznapi apró dolgoknak is ugyanúgy tud örülni. Azt mondta, azért szeret négyesben versenyezni, mert nagyon sok erőt tud meríteni a többiekből, leveszik egymás válláról a terhet, és jó a futam után együtt örülni a sikernek.

"Persze vannak összezördülések, amikor fél évig össze vagyunk zárva, de ezzel megtanultunk együtt élni, tudjuk, hogy ez hogyan működik. Ha beülünk a hajóba, akkor nincs olyan, hogy délelőtt haragudtam rád, és ezt beviszem a hajóba, ott egy a cél, és ettől működik jól."

Kovács elismerte, hogy a csütörtöki páros most is a fejében van, de ma este boldogan fog lefeküdni a négyessel szerzett arany miatt. "Föl kell újra tuningolnom magam, egy nagyot aludnom, és akkor jó lesz minden."

Amikor azt kérdezték tőle, mi volt az első mondat a célba érkezés után, annyit felelt, valami olyasmi lehetett, hogy "üdv a klubban, csajok", a partra kiérve pedig a "nem hiszem el" hangzott el többször is a többiek részéről.