Gyurta nagyobb sztár Phelpsnél - olimpiai séta a magyar szinkronúszókkal

olimpia, london 2012, Czékus Eszter és Kiss Szofi szinkronúszók Londonban
Vágólapra másolva!
Nagyon élvezte az olimpiát a Czékus Eszter, Kiss Szofi szinkronúszó páros, amely 21. lett Londonban, és az a célja, hogy négy vagy nyolc év múlva a 12-es döntőben is bemutathassa gyakorlatát. A sportág messze legfiatalabb londoni versenyzői az olimpia előtt még Michael Phelpsszel akartak találkozni, mostanra azonban többre értékelik Gyurta Dániel társaságát.
Vágólapra másolva!

Kiss Szofiéknak előzetesen az volt a céljuk, hogy legalább egy duót megelőzzenek, és elégedettek a teljesítményükkel, mert végül hárman is mögéjük kerültek a 24-es mezőnyben.

"Az egész olimpián a legnagyobb élmény számomra az volt, amikor beugrottunk a medencébe, és végrehajtottuk a gyakorlatunkat" - mesélte Kiss Szofi az Olimpiai Parkban az [origo]-nak.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Czékus Eszter 14 nappal fiatalabb Kiss Szofinál

Mindketten 17 évesek, náluk fiatalabb szinkronúszók még soha nem szerepeltek olimpián, a harmadik legfiatalabb induló 23 éves.

Czékusék összesítésben 158,480 ponttal zártak, amivel ők igen, a közönség viszont nem volt megelégedve. "Óriási tapsot kaptunk, sok magyar megnézte a versenyünket, ami nagyon jólesett. A taps után aztán, amikor megjelent a pontszámunk, a közönség egyből váltott, és lehurrogta a bírókat" - emlékezett vissza a versenyre Kiss Szofi.

Forrás: MTI/EPA/Barbara Walton
A vízben kötelező a mosoly

Négy vagy nyolc év múlva sokkal jobb eredményt is elérhet a kettős, azt mondják, ha javul egy kicsit a magyar sportdiplomácia, ők pedig érettebb gyakorlatot mutatnak be, akár a 12-es döntőbe is bekerülhetnek majd.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A lányoknak nagyon tetszik az olimpia hangulata, a versenyük után együtt járják az olimpiai helyszíneket, szerda délelőtt megnézték az Izland-Magyarország kézimeccset, este pedig a pólósok olaszok elleni találkozóját. "Igyekszünk a lelátón is nagyon odatenni magunkat" - jelentették ki.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A műugró Gondos Flórával (középen) szurkoltak a pólósoknak

"Nagy szám lenne összefutni Michael Phelpsszel" - mondta még az olimpia előtt Czékus Eszter, mára azonban megváltozott a hozzáállása neki is, és Szofinak is.

"Igen, láttuk az étteremben Phelpset, de számunkra nem ő, hanem a magyarok a legnagyobb sztárok" - mondta Kiss, aki a világcsúccsal olimpiát nyert Gyurta Dániellel való találkozást most már mindennél többre értékeli.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]