Kovács: Sokkot kaptam, amikor lecsúsztam a lóról

Vágólapra másolva!
Rossz vívás után olimpiai csúccsal nyerte a londoni öttusaverseny úszását Kovács Sarolta, aki a lovaglásban tíz akadályig remekül haladt, de a tizenegyediknél egy hiba miatt leesett a lóról. Kovácsot sokkolta az eset, és hiába érezte magát fizikailag jó állapotban, már nem volt esélye visszakapaszkodni.
Vágólapra másolva!

Kovács Sarolta nagyon rosszul kezdte a napot, csak 32. lett vívásban, de utána összekapta magát, ahogy ő mondta, kiúszta magából a dühét, és új egyéni, valamint olimpiai csúccsal nyerte a második számot (összefoglalónkat itt találja).

A lovaglás előtt a 22. helyen állt, és bár az első tíz akadályt tökéletesen vette, a tizenegyediknél elkövetett egy kis hibát, és az ugrás után leesett a lóról. "Nem jött ki jól a távolság, szerencsésebb esetben, bár átugrotta a ló az akadályt, fenn kellett volna maradnom, de most leestem. Utána szinte sokkot kaptam, elvesztettem a fejem, se kép, se hang. Szinte már láttam a célt, és egy hibátlan lovaglással feljöhettem volna, nem volt jó érzés" - mondta a 21 éves fehérvári lány a szomorú esetről.

Forrás: MTI/Kollányi Péter
Kovács Sarolta

Kovács azért is sajnálta a lovaglást, mert jó erőben érezte magát, készült a kemény futópályára, és ha pontszerző helyre nem is, de egy tizedikre lehetett volna esélye egy jól sikerült kombinált számmal. Így azonban a 33. lett, de fiatal, akár két olimpián is ott lehet még.