Elege volt az FA-nek a brit futballválogatottból

Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség főtitkára, Alex Horne kijelentette, minden bizonnyal a londoni volt az utolsó olimpia, amelyen a brit labdarúgó-válogatott indult.
Vágólapra másolva!

"A brit férfiválogatott soha többet nem lép pályára, a női csapat szereplése pedig eléggé valószínűtlen" - jelentette ki Alex Horne, az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) főtitkára.

Pedig a nők komoly sikert értek el azzal, hogy bejutottak a negyeddöntőbe, a brazilok elleni utolsó csoportmérkőzést 70 584 néző látta a Wembley-stadionban.

De a férfiak számára is csalódás lesz, ha Rióban nem indulhat a futballválogatott. A Manchester United középpályása, Tom Cleverley számára óriási élmény volt az olimpia.

"Ha 2016-ban lesz lehetősége a brit válogatottnak indulni az olimpián, és egy fiatal manchesteri játékos megkérdezi tőlem, mit tegyen, csak azt tanácsolhatom, hogy menjen" - nyilatkozta.

A Stuart Pearce irányította csapat a negyeddöntőig jutott, ahol büntetőkkel alulmaradt Dél-Koreával szemben.

Bár Horne nem tért ki rá, két oka is lehet annak, hogy az FA nem szeretne válogatottat indítani. Egyrészt nehéz volt a keretet kialakítani úgy, hogy az elnyerje a walesi, a skót, az angol és ír szövetség tetszését. Másrészt az olimpiai selejtezőkön eleve nem összbrit csapat indulna, azaz nem is tudná magát kvalifikálni az eseményre.