Neymar elégedett az ezüstéremmel

Vágólapra másolva!
Boldog, hogy ott lehetett a londoni olimpián Neymar, a brazil olimpiai válogatott támadója, aki múlt szombaton második helyen zárt csapatával.
Vágólapra másolva!

"Az élet megy tovább. Elégedett vagyok az olimpiai szereplésünkkel, ezüstérmet nyertünk. Boldog vagyok, hogy ott lehettem" - mondta az előző év legszebb góljáért járó Puskás-díjat legutóbb elnyert 20 esztendős csatár.

Az ötszörös világbajnokság Brazília eddig még soha nem diadalmaskodott olimpián, a szurkolók és a sportági vezetők azt várták, hogy ezúttal győzni tud a Mano Menezes irányította csapat.

A fináléban azonban Mexikó 2-1-re nyert, így a braziloknak meg kellett elégedniük az ezüsttel. A vereség óriási felháborodást váltott ki a dél-amerikai országban, sokan Menezes távozását követelik.

A londoni játékok előtt a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) kilátásba helyezte, hogy a megfelelő eredmény elmaradása esetén fennáll a lehetősége a szövetségi edző elbocsátásának. Döntés azonban csak azután várható, hogy a brazilok hazatérnek Európából: a felnőtt válogatott ugyanis - melyet szintén Menezes vezet - szerda este Svédországban játszik barátságos felkészülési mérkőzést.