Hetekkel az olimpia után újabb magyar kaphat érmet

Vágólapra másolva!
Hatos Gábor 74 kilós szabadfogású birkózó londoni ötödik helyezettből olimpiai bronzérmes lehet, miután a harmadik helyért rendezett mérkőzésen őt legyőző üzbég Szoszlan Tyigijev doppingmintája pozitív lett.
Vágólapra másolva!

A 28 éves sportoló elmondta, hogy már három hete tud az esetről, de szerda délután felhívta Hegedűs Csaba, a magyar szövetség elnöke, hogy a nemzetközi szövetség elnöke tájékoztatta őt Tyigijev pozitív doppingtesztjéről, így minden bizonnyal megvan neki a bronzérem.

Gáspár Tamás, a magyar szövetség igazgatója úgy fogalmazott, valóban tudomásuk van arról, hogy Tyigijev londoni mintájában tiltott szert találtak, de hivatalos írásos értesítést erről még nem kaptak.

Az idén és tavaly Európa-bajnoki, 2010-ben pedig világbajnoki bronzérmes Hatos elmondta, hogy Tyigijev a B próba elvégzését sem kérte, így nem lehet különösebb akadálya, hogy megkapja a medált, de hozzátette, hogy majd akkor nyugszik meg teljesen, amikor át is veheti.

"Mostanáig kétségek között voltam, most azonban kicsit megnyugodtam. Persze bánt, hogy nem a dobogón vehettem át a bronzot, a lényeg azonban, hogy valóra válhat az álmom, azaz olimpiai érmes leszek. Azt azért elárulom, az ötödik helynek is örültem, azt is hatalmas teljesítménynek és kiváló eredménynek ítéltem" - mondta a szombathelyi sportoló.

Forrás: MTI/EPA/Koca Sulejmanovic

Hatos megjegyezte, úgy érzi, most visszakapta a sorstól azt, amit 2008-ban elvett tőle, a pekingi olimpián ugyanis sérülés miatt nem indulhatott.

A magyar olimpiai csapat 8 arany-, 4 ezüst- és 5 bronzérmet nyert Londonban, Hatos Gáboré lenne a hatodik bronz.