Mindkét oldalról cáfolják a Toronto-Párizs-paktumot

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

"Ez nevetséges" - mondta Noel de Saint-Pulgent, a franciák képviselője. - "Mindannyian egy olyan többfordulós verseny részesei vagyunk, hogy ha nem a közvetlen feladatra összpontosítunk, akkor biztosan kiesünk. Betartjuk a NOB játékszabályait, ráadásul mélyen hiszünk abban, hogy mi leszünk a 2008-as játékok házigazdái."

John Bitove, a torontói pályázati bizottság elnöke szerint sincs valóságalapja annak, hogy bármiben megegyeztek volna a párizsiakkal: "Erről szó sincs. Győzzön a legjobb! Azt mindenki tudja, hogy a franciák, a kínaiak és mi vagyunk a fő esélyesek. Nincs értelme titkos megállapodást kötni, mert a pekingieknek is vannak olyan szavazóik, akik az első körben nem rájuk voksolnak" - nyilatkozott Bitove, aki elárulta, hogy Toronto akkor is óriási partit tart a belvárosban, ha nem nyeri el a rendezés jogát.

Ami a jövő hétfői elnökválasztást illeti, a NOB tegnapi végrehajtó bizottsági ülésén sorsolással döntötték el, milyen sorrendben lehet szavazni a kandidálókra. Az adott fordulóban elsőként a dél-koreai Kim Un Jong tűnik föl a voksolási képernyőn, őt követi a kanadai Dick Pound és a belga Jacques Rogge. Schmitt Pál negyedik, míg a sort az amerikai Anita DeFrantz zárja.