Magyar döntősök Pekingben

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Fontos mérkőzést játszik vasárnap a férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen. A csoportból az első két helyezett jut az elődöntőbe: a magyarok eddig két győzelmet arattak (Dél-Afrika és Görögország ellen), a spanyolok pedig szombaton vereséget szenvedtek azoktól a jugoszlávoktól, akikkel Kovács Zoltán együttese a csoportküzdelmek utolsó napján találkozik.

Lakos Gyöngyvér nem jutott tovább a középdöntőből az 50 méter női gyorsúszásban, a műugrás 1 méteres számában csütörtökön bronzérmet szerző Lengyel Imrének nem sikerült 3 méteren ismételnie: a szombati döntőben a hetedik helyet szerezte meg, győzött a kínai Vang Ting-lien.

Teniszben a 16 közé jutásért játszott mérkőzésen Hámori Bence három játszmában (6:7, 6:3, 6:3) kikapott a hetedik helyen kiemelt kínai Csang Jütől. A Pákay-Horváth női páros egy fordulóval tovább lépett: két játszmában, 6:4, 7:6 arányban legyőzte a Debvevec-Mulej szlovén kettőst.

Szombaton a férfi párbajtőrözők érmek, értékes helyezések nélkül maradtak, a cselgáncsozók - Vészi Klára, Bere Tamás - a legjobb négy közé jutásért vívott összecsapásokon maradtak alul.

Szombat óta a 21. Universiade színhelyén tartózkodik két helyettes államtitkár: Dénes Ferenc, az Ifjúsági és Sportminisztériumból, valamint Kiss Ádám az Oktatási Minisztériumból. Dénes Ferenc látogatása végén megbeszélést folytat a kínai ifjúsági és sporttárca illetékeseivel, s felkeresi a Kínai Olimpiai Bizottságot is. A magyar politikus elsősorban a 2008-ban nyári olimpiát rendező Peking pályázásával kapcsolatos tapasztalatokról szerez be információkat.