Annus Adrián bronzérmes az Universiadén

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A világranglistán második, az edmontoni vb-n 9. helyezett szombathelyi atléta 68 cm-rel maradt el a győztes olasz Vizzonitól.

A végső sorrend:
1. Nicola Vizzoni (olasz) 78.41 m
2. Vjagyiszlav Piszkunov (ukrán) 77.99
3. Annus Adrián 77.73

Annus Adrián sokáig biztos másodiknak látszott, de az utolsó kísérletével ukrán riválisa egy hellyel hátrább szorította. Annus is javított még eredményén, de nem tudta megelőzni két ellenfelét. Vizzoni már az első fordulóban az élre dobta magát.

A szombathelyi atléta, aki jóval elmaradt idei legjobbjától (83.39), a pekingi bronzéremmel folytatta a magyar kalapácsvetők Universiade-hagyományait: legutóbb, Mallorcán Németh Zsolt nyert, előtte, 1997-ben Palermóban Kiss Balázs győzött.

A döntőnek (a kevés induló miatt nem rendeztek selejtezőt) akadt néhány kínos kísérőjelensége: egy amerikai versenyző már a bemelegítéskor eltalálta a kalapácsokat a dobogókörhöz visszaszállító kis kocsit, az eredményjelző nem forgott körbe, a szer sorozatban megakadt a dobóketrec nyílását határoló kerítésen.

A kalapácsvetéssel párhuzamosan rendezett női távolugrásban Ajkler Zita 6.51 m-es ugrással negyedik lett, mindössze egy centiméter hiányzott a dobogós helyezéséhez.

Korábban:

Magyar éremesélyek az Universiadén