Magyar éremesélyek az Universiadén

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Atlétikában két döntőben is érdekeltek leszünk. Női távolugrásban Ajkler Zita 624 cm-es ugrással kvalifikálta magát a fináléba, ott már bármi megtörténhet. Igaz ez kalapácsvetőnkre, Annus Adriánra is, aki a komoly versenyeken vegetál, azonban az Universiade nem tartozik ezek közé. Még az arany sem elképzelhetetlen... Két másik versenyzőnk a selejtezőben próbálkozhat: Varga Roland diszkoszvetésben, Sugár Barbara kalapácsvetésben szeretne döntős lenni.

Úszásban Bodor Richard új egyéni csúccsal jutott be a férfi 100 méteres mellúszás döntőjébe, de ezt várjuk Kerékjártó Tamástól is 400 m vegyesen. 200 gyorson Simon Jácint és Szűcs Tamás küzdhet a döntőbe jutásért. Vívásban a tőrcsapatok jeleskedhetnek, a férfiaknál a Marsi Márk, Berjozkin Anton, Somfai Péter összeállítású csapat, a nőknél pedig a Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Katalin trió.

Pekingben egyébként a nap legfontosabb híre, hogy az infrastrukturális fejlettség mellett az internet is csúcsközelben jár. Az Universiade hivatalos honlapján hétfőn rekordmennyiségű, 1 889 879 oldalletöltést regisztráltak. Az összes klikkelés már 11 millió fölött jár, ez másfél milliót jelent naponta.

Pincési László

Korábban: