Bronzmagyarok az Universiadén

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A férfi diszkoszvetés fináléjában Varga Rolandért szoríthatunk, aki talán a titkos esélyese is lehet a viadalnak. Igaz, az ellenfeleit még nem ismerjük. Női rúdugrásban két indulónk is lesz, de - és ezért talán Juhász Fanni megbocsát - inkább Szabó Zsuzsannától várjuk a jobb eredményt. Szerdán még egy magyar áll dobókörbe: Kiss Szilárd a súlylökés selejtezőjében próbál szerencsét. A vívóktól érmet, ha telhetetlenek akarunk lenni, akkor aranyat várunk. No nem a hölgyek párbajtőr számában, hanem a férfiaknál, ahol a Fekete Attila, Boczkó Gábor, Imre Géza összeállítású csapat képes a legnagyobb bravúrra is. Úszásban a 200 méteres gyorsúszásban Simon Jácint és Szűcs Tamás lesz érdekelt, míg a vízilabda-válogatott Jugoszláviával meccsel. Megkezdődnek a ritmikus gimnasztikázók küzdelmei is, ahol Kiss Katalin jóvoltából szintén akad magyar versenyző.

A keddi versenynap legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye egyébként a férfi atléták 100 méteres síkfutása volt. A győzelmet az amerikai Marcus Brunson (Arizona State) szerezte meg legyőzve a kazah Gennagyij Kernovalt és a brit Chris Lambertet. A verseny izgalmát fokozta, hogy két kiugrás miatt csupán harmadszorra startolt el a mezőny. A győztes Brunson végül 10.15 másodperccel győzött.

Kosárlabdában az Egyesült Államok 128-97-re verte Dél-Koreát. Ez önmagában még nem lenne szenzáció, ám a mérkőzésen új Universiade-csúcsot állított fel a texasi egyetem kiválósága, Chris Owens, aki 32 pontig jutott. Az eddigi rekordot még 1983-ban a coloradói Jay Humphries állította fel 31 pontjával. Persze, ilyen "családi háttérrel" könnyű: Owens ugyanis egyenes ági leszármazottja az 1936-os berlini olimpia atlétasztárjának, Jesse Owensnek.

Pincési László

Korábban: