Társoldalunk:

Húsz-huszonöt magyar a téli olimpián

Mostanáig hat magyar sportoló - a női műkorcsolyázók számára Sebestyén Júlia, biatlonban Bekecs Zsuzsa és Szöllősi Ivett, valamint Tagscherer Imre és Holló András (de csak egy férfi indulhat), illetve sífutásban a két Tagscherer fivér - szerezte meg részvételi jogot a Salt Lake Cityben jövő februárban sorra kerülő téli olimpiára.

Mellettük még a jelenleg Chilében és Argentínában edzőtáborozó hódeszkások, valamint alpesi sízők, továbbá a korcsolyázók közül a rövidpályások és gyorskorcsolyázók, s egy-egy férfi műkorcsolyázó és jégtánckettős biztosíthatja még indulását.

A kvalifikációs előírások teljesítésére január 27-ig van lehetőség. Szorgalmasan és önerőből készül erre az a női bobkettős is, amelyet az Egyesült Államokban letelepedett, de magyar állampolgárságát megőrző Stréli Ildikó testnevelő tanárnő vezet.

Az előkészítőbizottság szerdai ülésén összegzésként elhangzott: 20-25 magyar indulóra lehet számítani. Az ünnepélyes fogadalomtételükre december 8-án, a MOB közgyűlésén kerül sor. A korcsolyázók 5, a sízők 3, a hódeszkások 1 millió forintos támogatást kaptak a további felkészülésre.

Az előzetes, név szerinti nevezés határideje október 22.

Ajánlat:

Salt Lake 2002