Hatpárti egyeztetés Budapest olimpiai pályázatáról

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A MOB, a kabinet, illetve a fővárosi önkormányzat közgyűlése után így az országgyűlés is kifejezheti, hogy egyetért a 2012-ben esedékes nyári játékok megrendezésének gondolatával. Az előkészítő munka folytatása szempontjából fontos lépésként az OPEB tanácskozásán az is eldőlt, hogy az ifjúsági és sportminiszter kezdeményezésére hatpárti egyeztetés előzi majd meg a parlamenti szavazást.

A határozati javaslattervezet egyebek mellett azt irányozza elő, hogy az országgyűlés nyilvánítsa ki: az olimpia megrendezésének előkészítése egyben a magyar sport fejlesztését is jelenti. Az OPEB az ISM-et olyan nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatására kérte föl, amelynek célja az átfogó megvalósíthatósági tanulmány elkészítőinek a kiválasztása. Deutsch Tamás a pénteki ülés után tartott sajtótájékoztatón a határidőkre vonatkozó kérdésre azt válaszolta, hogy a szakemberek kijelölése az év végéig,vagy a jövő év elejéig megtörténhet, a tanulmány pedig legkésőbb 2002. június 30-ig készül el.

Az esetleges népszavazás szükségességének megvitatásával az OPEB a következő, november végén vagy december elején esedékes ülésén foglalkozik.

Péntektől új honlapon olvashat az érdeklődő a részletekről.

Korábban: