Maier indul Salt Lake Cityben?

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Nem is alaptalanul. Herminátor egy linzi díjátadó-ünnepségen jelent meg, ahol nem tudta titkolni a jövőről szőtt álmait: "Ha most itt vagyok, ez azt jelenti, hogy a kondícióm nem lehet annyira rossz, hogy ne versenyezzek a közeljövőben" - mosolygott jelentőségteljesen az osztrák bajnok, akinek orvosai is megerősítették, hogy embertelen mennyiségű munkát végez azért, hogy ott lehessen Salt Lake Cityben.

Egész pontosan tíz specialista dolgozik külön-külön és csapatként is azon, hogy Maiert összefoltozzák februárra. Amióta elhagyta a kórházat, gyorsan javul az állapota. Napi tízórányi rehabilitációs kezelésnek veti alá magát. "Az elsőn és a harmadikon fizikoterápiás gyógymóddal gyógyítják, a másik nyolc mind speciális gyakorlatokat tartalmazó edzés, amely az erejét, állóképességét és koordinációját próbálja helyreállítani" - mondta edzője, Heinrich Bergmüller. "Jelenleg a jó pszichológus a legfontosabb, és ezt most én és a nővérek biztosítjuk számára, hisz nagyon kemény munka vár rá, de az akarata töretlen. A versenysúlya 90 kilogramm körül van, s egyelőre csak 83 kilót mutat a mérleg. Hermann december vége felé kezdhet el tréningezni, és januárban már versenyezhet is szuper óriás-műlesikló és óriás-műlesikló versenyeken."

"Nehéz ez a sok munka, és gyakran fájdalmas is" - árulta el Maier. "Elég rosszul alszom például az állandó fájdalom miatt."

Kovács Iván

Korábban: