Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Kormányzati körökben ismét napirendre kerültek a Népstadion lebontásával kapcsolatos elképzelések - tudta meg a Világgazdaság. A létesítmény sorsával kapcsolatos döntés esetén a kabinet hivatalba lépése óta napirenden lévő téma végére kerülhetne pont, de egyelőre bizonytalan, hogy a konkrét terveket véglegesítik-e ebben a kormányzati ciklusban.

Az Ifjúsági és Sportminisztérium által felkért szakértők két hónapon belül elkészítik a Népstadion megújítására vonatkozó szakmai tervezetet, de egyelőre még nem dőlt el, hogy a meglévő létesítmény felújítása, vagy egy teljesen új stadion felépítése bizonyul célszerűbbnek - nyilatkozott Deutsch Tamás. A sportminiszter szerint az új, vagy megújult stadionnak legkésőbb 2007 végéig el kell készülnie, amennyiben Magyarország nyeri el a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát. Ennél is szűkebb a határidő, ha a 2005-ös szabadtéri atlétikai világbajnokság házigazdája is hazánk lehetne.

A nyilvánvalóan több tízmilliárd forintos nagyságrendű beruházás - Deutsch Tamás szerint - döntő részben állami pénzből valósulna meg. Ugyanakkor a sportminisztériumban a magántőke lehető legnagyobb arányú részvételével is számolnak, sőt: az elképzelések között szerepel a magántőke bevonása a létesítmény üzemeltetésébe is.

Korábban:

Veszélyes állapotban a Népstadion

(OS)