Kiestek a szlovák hokisok

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Férfi jégkorong, a 8 közé jutásért, A csoport, 2. forduló:
Németország - Ausztria 3-2 (2-0, 0-2, 1-0)
The Peaks Ice Arena
gól: Kathan, Soccio, Loth, illetve Ressmann, Unterhiggauer

A meccs előtt tudták meg a németek, hogy Olaf Kölzig, a Washington Capitals kapusa - akinek későbbi beszállására számítottak - súlyos térdsérülést szenvedett, és nem állhat válogatottja rendelkezésére.

Lettország - Szlovákia 6-6 (2-2, 2-4, 2-0)
E Center
gól: Nizivijs, Macijevskis 2, Fanduls, Belavskis, Tribuncovs, illetve Stumpel, Pardavy, Hossa, Visnovsky, Demitra, Petrovicky

Sandis Ozolinsh, a Florida Panthers hátvédje négy gólpasszt adott.

A csoport állása:
1. Németország 4 pont
2. Lettország 3
3. Szlovákia 1
4. Ausztria 0

A magyar idő szerint szerda hajnali záró fordulóban:
Szlovákia - Ausztria, 0 óra
Németország - Lettország, 3
Csak a csoportelső jut a legjobb nyolc közé.

A térdsérüléssel bajlódó Dmitrij Juskevics (Toronto Maple Leafs) helyett a Calgary Flames hátvédje, Igor Kravcsuk került be a pénteken bemutatkozó orosz férfijégkorong-válogatott keretébe. A 35 éves, kétszeres olimpiai bajnok (1988, 1992) klasszis, aki 1998-ban jégre lépett az NHL All Star-gáláján, ebben az idényben 52 mérkőzésen háromszor volt eredményes és adott 15 gólpasszt.

Még mindig nem dőlt el, hogy ki lesz az amerikai, illetve a kanadai válogatott elsőszámú kapusa. A házigazda együttesben Mike Richter (New York Rangers) tűnik a legesélyesebbnek, de Tom Barrasso (Carolina Hurricanes) és Mike Dunham (Nashville Predators) is befutó lehet. "Mindannyian készen állunk a bevetésre. A lényeg, hogy erős csapatunk legyen" - jegyezte meg az 1996-ban világkupa-győztes Richter, aki 1988-ban és 1998-ban már védett ötkarikás játékokon.

A kanadaiaknál Curtis Joseph (Toronto Maple Leafs) és Martin Brodeur (New Jersey Devils) jöhet szóba kezdőként. Mindkét együttes magyar idő szerint szombat hajnalban kezdi meg olimpiai szereplését.

Ch. Gáll András

Fórum:

NHL, de főleg Capitals

Korábban:

Szlovák hokivereség a németektől