Társoldalunk:

Sífutás: Mühlegg második aranya

A spanyol Johann Mühlegg második aranyérmét szerezte a téli olimpián: a férfi sífutók szombati 30 km-es szabadstílusú viadala után csütörtökön az üldözéses versenyben is a legjobbnak bizonyult.

Fotó: EPA
Mühlegg a spanyol lobogóval
Mühlegg a klasszikus stílusú 10 km után 13.2 mp-ces előnnyel vághatott neki a második 10 km-nek, s győzelméhez nem férhetett kétség. A második helyért viszont két norvég között hatalmas küzdelem folyt, végül mindkét norvég, Thomas Alsgaard és Frode Estil ezüstérmes lett. Az első eredmények szerint Alsgaard 0.1 mp-cel előzte meg riválisát. A célfotó azonban elárulta, hogy a két sífutó - lécük kötése a mérvadó - egyszerre ért a célba.

Mühlegg az üldözéses verseny második 10 kilométerén fokozatos növelte előnyét, s már messze a cél előtt egy spanyol zászlóval a kézben ünnepelte második aranyérmét. "Ez a legnagyszerűbb, ami velem történhetett" - jelentette ki a 31 éves sífutó. "Több mint egy évig készültem a téli olimpiára, rengeteg időt fordítottam az edzésekre, s örülök, hogy ez kifizetődött."

A német származású sportoló a harmadik duplázó Salt Lake Cityben: korábban ez a síugró svájci Simon Ammannak és a sílövő norvég Ole Einar Björndalennek sikerült.

Mühlegg megerősítette, hogy a jövőben is mostani hazája színeiben akar versenyezni. "A jövőmet Spanyolországban képzelem el." Mühlegg 1999-ben váltott állampolgárságot.

Sífutás, férfi üldözéses verseny (10 km klasszikus, 10 km szabadstílus)
1. Johann Mühlegg (Spanyolország) 49:20.4 perc
2. Thomas Alsgaard (Norvégia) 49:48.9 és Frode Estil (Norvégia) 49:48.9
4. Per Elofsson (Svédország) 49:52.9
5. Giorgio Di Centa (Olaszország) 49:53.8
6. Vitalij Gyenyiszov (Oroszország) 49:58.5

Korábban:

Dupla svájci és norvég öröm

Fórum:

Salt Lake City