Elfogadták a 2012-es olimpiáról szóló határozatot

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Ebben egyben felkéri a kormányt, hogy az ötkarikás pályázathoz kapcsolódóan tegyen meg mindent a magyar sport átfogó fejlesztése érdekében. A jelentkezést támogatja Budapest önkormányzata, a Magyar Olimpiai Bizottság és a kormány is.

Orbán Viktor miniszterelnök is fogadja Jacques Rogge-ot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tavaly július 16-án megválasztott elnökét, aki március 16-án a Semmelweis Egyetem díszdoktora címét veheti át. Többek között ezt jelentették be azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (TF) tartottak kedden. A belga sportdiplomata március 15-én 22.20-kor érkezik Budapestre, és aznap már nem lesz hivatalos programja.

Másnap délelőtt 8.30-kor a kormányfőnél tesz látogatást a Parlamentben, majd 9.45-től megtekinti az Olimpiai Parkot a Duna-parton. Ezután, 10.30-kor a Semmelweis Egyetem Üllői úti Tanácstermében díszdoktorrá avatják, majd 11.15-től a TF-en lesz fogadás a tiszteletére. Jacques Rogge 17.30 órakor repül el Ferihegyről.

Korábban: