Társoldalunk:

Olimpiai arany helyett az életéért küzd

2015.12.04. 14:29

Bélrákot diagnosztizáltak Elliot Willisnél, a kétszeres világbajnok vitorlázó így minden bizonnyal nem lehet ott a riói nyári olimpián, noha a 470-es hajóosztályban Luke Patience párjaként aranyesélyesnek számított volna.

A londoni játékokon Patience még Stuart Bithell oldalán nyert ezüstérmet a 470-es hajóosztályban, majd a veterán, kétszeres olimpiai második Joe Glanfielddel versenyzett, aki másfél éve jelentette be visszavonulását. 

Így került képbe Elliot Willis, akivel kvalifikálták magukat a riói játékokra, és a szakértők szerint esélyesek lehettek volna az aranyéremre is.

Willisnél azonban bélrákot diagnosztizáltak az orvosok. "Megdöbbentett a hír. Még mindig nagyon szeretnék olimpiai bajnok lenni, de az egészségem az első. Megfogadom az orvosok tanácsait és ajánlásait, ők majd megtalálják a megfelelő kúrát a számomra" – nyilatkozta. 

Elliot Willis és Luke PatienceForrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

"Elliotnak azt kell tennie, ami a legjobb neki. Mindenben támogatni fogom, amiben csak tudom" – mondta Patience. 

A brit szövetség bejelentette, hogy próbál segíteni Patience-nek az új partner megtalálásában, de reméli, hogy esetleg Willis is meggyógyul az olimpiáig. "A brit válogatott egy összetartó család, minden gondolatunkkal Elliottal vagyunk, és bízunk a gyors felépülésben" – áll a szövetség által kiadott közleményben.