Lionel Messi nem lesz ott Rióban

Lionel Messi, Gerardo Martino, foci
Argentina's forward Lionel Messi (R) gestures next to coach Gerardo Martino during a training session in La Serena, Coquimbo, Chile, on June 23, 2015 ahead the Copa America quarterfinal football match against Colombia to be held in Vina del Mar on June 26. AFP PHOTO / JUAN MABROMATA
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség megerősítette, hogy a klubok nem kötelesek elengedni játékosaikat a riói olimpiára.
Vágólapra másolva!

A FIFA szóvivője, Delia Fischer kedden úgy fogalmazott: számítanak az egyesületek támogatására, de nem tehetik kötelezővé számukra, hogy lemondjanak a játékosaikról, mivel a brazíliai labdarúgótorna nem része a nemzetközi szövetség versenynaptárának.

Korábban több pletyka is szárnyra kelt, hogy az olimpiai kvótát kivívott válogatottak közül Svédország Zlatan Ibrahimovicot, Portugália Cristiano Ronaldót, míg Argentína Lionel Messit is beveti az U23-asok közé nevezhető három túlkoros közé.

Lionel Messire a Copán nagyobb szüksége lenne Gerardo Martinónak Forrás: AFP/Juan Mabromata

Ugyanakkor az argentinok szövetségi kapitánya, Gerardo Martino úgy nyilatkozott,

nagy hiba lenne Messit teljesen kizsigerelni az év második felére,

hogy a júniusi Copa América után az olimpián is játszatják.

- mondta a szakember.

A Barcelona klasszisa 2008-ban tagja volt az olimpiai bajnok válogatottnak, ugyanakkor a felnőttek között csak két ezüstéremig jutott a 2014-es vébén és a tavalyi Copán.

A klubok kötelezettségével kapcsolatban a pekingi és a londoni olimpia előtt is sok vita zajlott. 2008-ban több együttes - például a Schalke, a Werder Bremen és a Barcelona - a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult, amely kimondta, hogy nem kötelesek elengedni futballistáikat. Ehhez képest 2012-ben némi változást jelentett, hogy a 23 évnél fiatalabb játékosokat el kellett engedniük a csapatoknak.