Katasztrófa a közlekedés az olimpia helyszínén

Rio de Janeiro, olimpia
BRAZIL, Rio de Janeiro : Handout aerial picture released by Rio de Janeiro's municipality press office showing the construction site of the Tennis Centre for the Rio 2016 Olympic Games, in Rio de Janeiro, Brazil, on September 16, 2015.
Vágólapra másolva!
Aggódik a nyári riói közlekedési állapotokért a súlyemelők szövetségének magyar elnöke. Aján Tamás szerint viszont mással nem lesz gond, az olimpia szervezői jól dolgoznak.
Vágólapra másolva!

Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöke szerint a nyári riói olimpiára mindennel kész lesznek a brazilok, a közlekedés viszont katasztrofális. A sportdiplomata azután nyilatkozott, hogy hazatért Rio de Janeiróból, ahol az elnökségi ülését tartotta az IWF.

Fél éve így állt a riói teniszstadion építése Forrás: AFP


"Lényegében egy kiállítási csarnokkomplexumban lesz a súlyemelés, és ebben a részlegben tartják az asztalitenisz, az ökölvívás, a tollaslabda, a birkózás és a cselgáncs versenyeit is" – mondta Aján Tamás. Szerinte a versenyek és az edzések helyszínét is megfelelő módon készítik elő.

"Amit most, kevesebb mint öt hónappal az olimpia előtt viszont hangsúlyoznom kell: a közlekedés katasztrófa! Érdeklődésünkre azt ígérték, hogy

Remélem, hogy így lesz, de ez az a pont, a szállítás és a közlekedés, amitől nagyon tartok" - mondta Aján Tamás.

Presztízskérdés a szúnyogirtás

A Zika-vírusról azt mondta, szerinet ezt a kérdést meg fogják tudni oldani. "Először is ott tél lesz augusztusban, és a téli szúnyogjárás más, mint a nyári. Másodszor pedig olyan mértékű szúnyogirtás folyik, hogy elképesztő, a betegség okozóinak visszaszorításából prezstízskérdést csinálnak."