Hidvégi Vid kaphatja a tornász kvótát

Hidvégi Vid, torna
Hungary's Vid Hidvegi competes on the pommel horse in the men's individual artistic gymnastics qualification during the 5th European Men's and Women's Artistic Gymnastic Individual Championships in Moscow on April 17, 2013. The 5th European Men's and Women's Artistic Gymnastic Individual Championships takes place in Moscow from April 17 to April 21. AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA
Vágólapra másolva!
A férfi tornászoknál Hidvégi Vid lehet a magyar induló a riói olimpián. A hazai sportági szövetség szerdai közleménye szerint Kovács István, a férfiak szövetségi kapitánya nagy valószínűséggel őt jelöli majd, mert a Londonban olimpiai nyolcadik helyezett tornász az elmúlt időszakban is komoly nemzetközi sikereket ért el, lólengésben világbajnoki ötödik volt, a riói tesztversenyen pedig a harmadik helyet szerezte meg kedvenc szerén.
Vágólapra másolva!

Utóbbi viadalon másfél hete a férfiaknál Kardos Botond és Hidvégi Vid, a nőknél Kovács Zsófia és Makra Noémi ért el olimpiai kvótát érő pontszámot, de az ötkarikás játékokon csak egy-egy magyar női, illetve férfi tornász indulhat.

A magyar szövetséghez egyébként megérkezett a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) hivatalos dokumentuma, amely megerősíti, hogy Magyarország a nőknél és a férfiaknál is megszerezte a kvótát az olimpiára, a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) pedig hivatalosan is vissza kell igazolnia, hogy elfogadja a kvalifikációt.

Hidvégi Vid Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova

A kapitányok jelölése alapján a MATSZ elnöksége tesz majd javaslatot a MOB-nak, a végső döntést pedig az olimpiai bizottság hozza meg a női és férfi indulóról a név szerinti nevezés elküldésével.

Altorjai Sándor MATSZ-főtitkár tájékoztatása szerint a szövetségi kapitányok a májusi Európa-bajnokság után adják le hivatalos jelölésüket.