Magasról tesz az olimpiára az ausztrál teniszcsillag

Bernard Tomic, tenisz
A photo taken on January, 2016, shows Australian tennis player Bernard Tomic reacting during his men's singles match against Britain's Andy Murray at the Australian Open in Melbourne. Troubled tennis star Bernard Tomic said on May 13, 2016, he will not be available to represent Australia at this year's Rio Olympics, citing a busy playing schedule. It follows Tomic and fiery compatriot Nick Kyrgios being warned that their on-court behaviour could threaten their places on the Australian team for the Games in August. PETER PARKS / AFP
Vágólapra másolva!
Világranglistás helyezése ellenére nem indul a riói olimpia férfi tenisztornáján az ausztrál Bernard Tomic és a spanyol Feliciano Lopez.
Vágólapra másolva!

Az ATP-rangsorban 22. Tomic a sűrű versenynaptárral és személyes okokkal magyarázta távolmaradását, hozzátéve, hogy inkább egy mexikói tornán indul az ötkarikás játékok alatt. A válogatottbeli szereplése eleve kérdéses volt, mivel nemrég a madridi versenyen Fabio Fognini meccslabdájánál az ütő nyelével akarta fogadni a szervát. Utána közölte, hogy nem érdekelte a dolog, mert 23 évesen már milliókat keresett.

Az ausztrál szövetség döbbenetesnek nevezte Tomic viselkedését, aki az ország legmagasabban jegyzett férfi teniszezője.

"Ez az ő döntése, mi senkire sem akarjuk ráerőltetni az olimpiai részvételt" - közölte Kitty Chiller csapatvezető.

Bernard Tomic Forrás: AFP/Peter Parks

A világranglistán egy hellyel Tomic mögött álló Lopez azzal indokolta döntését, hogy a nyári észak-amerikai tornákra akar felkészülni. A 34 éves játékos 2004-ben Athénban és 2012-ben Londonban is helyezetlenül zárt az ötkarikás játékokon.

"Remélem, fiatalabb honfitársaim élnek a lehetőséggel, hogy átéljék az olimpia felejthetetlen élményét" - jelentette ki Lopez.

Teniszben a világranglista június 6-i állása szerint 56 játékos szerez kvótát, egy országból egyesben maximum négy-négy versenyző indulhat.