Inkább nősül, minthogy az olimpián kosarazzon

Denver Nuggets v Houston Rockets GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Basketball - Sport Waiting USA COURT Texas Houston - Texas Houston Rockets NBA Toyota Center - Houston Basketball - NBA Pro Denver Nuggets 2015 James Harden Match - Sport Gulf Coast States
HOUSTON, TX - MARCH 19: James Harden #13 of the Houston Rockets waits on the court during their game against the Denver Nuggets at the Toyota Center on March 19, 2015 in Houston, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Scott Halleran/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kihagyja a riói olimpiát Russell Westbrook és James Harden, a címvédő Egyesült Államok férfi kosárlabda-válogatottjának két kiváló játékosa.
Vágólapra másolva!

Jerry Colangelo, az amerikai szövetség elnöke elmondta: a Houston Rockets játékosa, James Harden nem volt elégedett saját teljesítményével a mostani idényben, ezért inkább a nyári felkészülésre szeretne összpontosítani.

Harden inkább az NBA-re koncentrál Forrás: AFP/Scott Halleran

Az Oklahoma City Thunder kosarasa, Russell Westbrook megnősül, és szeretné kipihenni magát az észak-amerikai profiliga (NBA) fárasztó szezonja után.

Az olimpiai és világbajnok duó bejelentése előtt néhány nappal Stephen Curry, az NBA-ben címvédő Golden State Warriors sztárja közölte, hogy sérülés miatt nem lesz ott a válogatottban a brazíliai tornán, Colangelo pedig emlékeztetett rá, hogy Anthony Davis, Blake Griffin, John Wall, Chris Paul és LaMarcus Aldridge szintén kihagyja az olimpiát.

Curry sérülésre hivatkozik Forrás: AFP/Getty Images/Ezra Shaw

Az elnök számított rá, hogy többen lemondják majd a részvételt,

ezért korábban 31 fős bő keretet állítottak össze. LeBron James, a Cleveland Cavaliers sztárja az NBA nagydöntője után határoz arról, vállalja-e a játékot a válogatottban.

Május végén a kétszeres NBA-bajnok spanyol Pau Gasol jelezte, hogy a Zika-vírus miatt erősen gondolkodik a riói olimpiai részvételen. Colangelo szombaton kijelentette, hogy figyelnek az egészségügyi helyzetről szóló hírekre, de jelenleg úgy ítélik meg, hogy biztonságosak a körülmények.

A riói játékokon 12 csapat szerepel a férfi kosárlabdatornán, amelyre még három hely kiadó. Az amerikaiak a venezuelai, a kínai és az ausztrál csapattal vannak azonos csoportban, illetve ide érkezik még a belgrádi és manilai selejtezőtorna két győztese.