Nem kell bedőlni a szuperbaktériumról szóló híreknek

Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
Budapest, 2016. június 16. Szabó Bence, a MOB fotitkára a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a riói olimpia megnyitója előtt 50 nappal tartott sajtótájékoztatóján a budapesti Larus Étterem és Rendezvényközpontban 2016. június 16-án. Az eddigi eredményeik alapján 153 magyar sportoló vehet részt az olimpián. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Rajtra kész az olimpiára a magyar csapat: elkészült a teljes sportruházat, amelyben lesz külön podium wear is, azaz olyan melegítő, amit kizárólag a dobogón vesznek majd fel a sportolók.
Vágólapra másolva!

Ötven nappal a riói olimpia rajta elött helyzetjelentést adott a MOB a magyar küldöttségről és az előkészületekről.

Szabó Bence főtitkár elmondta, a zikavírusról és a szuperbaktériumról szóló rémhíreknek

nem kell bedőlni

, elvégre a WHO (Egészségügyi Világszervezet) egy nagyon komoly hivatal, márpedig az nem riogat az olimpia elmaradásával.

Szabó Bence, a MOB főtitkára Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az ugandából eredő Zika-vírus elleni védekezésről is esett szó: egy, a hetekben Rióban járt magyar delegáció orvosa öt csípésről számolt be, de mint mondta,

Hozzátette, a szúnyogirtás sebessége rendkívül felgyorsult, ezzel együtt a személyes védelem fontos, ez hosszú újjú ruházatot, szúnyoghálót, vegyszeres elektromos spray-t, valamint óvszerhasználatot jelent.

Ennél sokkal fontosabb, hogy “a sportolóink felkészültek, minden adott a sikeres szerepléshez, doppingbotrány nem lesz, mert ezt rendkívül szigorúan vesszük, olyannyira, hogy

Az olimpiai csapat végleges összetételét július 7-én hagyják jóvá, addig is még lehet kvótát szerezni, főleg úszásban, atlétikában és ökölvívásban. De a csapat bizonyos részei máris ott vannak, például az evezősök hajói, és lapátjai.

Vörös Zsuzsa olimpiai bajnok öttusázó körmei Forrás: MTI/Kovács Tamás

Közben alakul a kollekció is, az Adidas a héten leszállított mintegy nyolcvan raklap felszerelést a MOB székházához. A dobozok tartalma a már végleges kollekció, amely 44 elemből áll, még arra is figyeltek, hogy külön viselet jusson a dobogósoknak.

Már csak drukkolni kell, hogy minél többször felhúzhassák a sportolóink.