Társoldalunk:

Verrasztó nagy ellenfele nem lesz ott Rióban

2016.06.27. 14:14

Nem védheti meg címét Rióban a 2012-es londoni olimpián 400 vegyesen aranyérmes Ryan Lochte, miután nagy meglepetésre csak harmadik lett vasárnap az egyesült államokbeli Omahában rendezett úszó olimpiai válogatón.

A 11 olimpiai éremnél járó 31 éves úszó Chase Kalisz és Jay Litherland mögött ért célba, é2s a verseny után azt mondta, a délelőtti előfutamok során izomsérülést szenvedett, ezért megpróbált nagy előnyre szert tenni pillangón és háton, de ez nem tartott ki a mellúszásra és a gyorsra. Ebben a számban az Európa-bajnok Verrasztó Dávid 4:09.90 perccel ezüstérmet szerzett a tavalyi vb-n.

"Sokkal nagyobb tempóban kellett kezdenem, mint általában, mert a mellúszásban már egyáltalán nem tudtam használni a lábaimat" - nyilatkozta Lochte, és hozzátette: mindent megpróbált, de ezúttal ez nem volt elég, így nem maradt más a számára, mint elfelejteni ezt a versenyt, s továbblépni.

Ryan LochteForrás: AFP

Lochte még öt versenyszámban lesz érdekelt a válogatóversenyen, így bőven maradt lehetősége arra, hogy indulási jogot szerezzen a riói játékokra.