Bolt visszalépett az olimpiai válogatótól

2016.07.02. 10:36

Combsérülést szenvedett, így nem indult el a 100 méteres síkfutás döntőjében Usain Bolt a jamaicai olimpiai válogatón. Ennek ellenére ott lehet Rióban, ha felépül.

Miután 10,04-es idővel Senoj-Jay Givans és Jevaughn Minzie előtt megnyerte a 100 méteres síkfutás elődöntőjét a kingstoni olimpiai válogatón, Usain Bolt sérülésre hivatkozva visszalépett a finálétól.

A hatszoros olimpiai aranyérmes hátsó combhajlító izma sérült meg, így nem folytatta a versenyt. Szerencséjére a jamaicai válogatási szabályok nem olyan szigorúak, mint az Egyesült Államokban, azaz orvosi igazolással még van esélye arra, hogy ott legyen Rióban, és megvédje címét. 

Usain BoltForrás: AFP/Ricardo Makyn

Bolt azonnal kezeléseket kapott, és július 22-én már szeretne visszatérni a pályára. Távollétében a válogatót a 2012-es londoni ezüstérmes Yohan Blake nyerte 9,95 másodperces idővel.

Ami viszont biztos, az amerikaiak 400-as olimpiai bajnoka, Sanya Richards-Ross nem védheti meg címét, ő ugyancsak combsérülés miatt 250 méter után feladta az eugene-i olimpiai válogatót.