Ruzicic-Benedek csak egy számban indulhat Rióban

2016.07.02. 14:50

A magyar válogatottban szerepelve három olimpiáról is lemaradt, szerb színekben indulva azonban biztosan ott lesz Rióban Ruzicic-Benedek Dalma. A hétszeres világ- és tízszeres Európa-bajnok kajakos a négyesben indulhat, párosban elbukta a szétlövést.

A szombati szétlövésen eldőlt, hogy csak négyesben indulhat az olimpián Ruzicic-Benedek Dalma. A szerb színekben versenyző klasszis párosban Milica Starovic oldalán kapott még egy esélyt, de a szombati, Palánkán rendezett szétlövésen kikapott a Nikolina Moldovan, Olivera Moldovan kettőstől.

A Moldovan nővérek 1:41,07 perces idővel nyertek, míg a bakui Európa Játékok aranyérmes párosa 47 századmásodperccel később ért célba.

Milica Starovic és Ruzicic-Benedek DalmaForrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Ruzicic-Benedek a Magyar Szónak azt mondta, szerinte a szerb négyes nagyon jó lehetne, de a sok konfliktus rányomja a bélyegét a felkészülésre.

„Nagyon sajnálom, hogy ezeket nem tudtuk kezelni, mert úgy látom, ennek a hajónak lenne esélye egy szép eredményre az olimpián. Nem temetem előre a négyest, mert nem tudom, mire leszünk képesek. A személyes sérelmek, valamint az 'én ezt akarom, én amazt, én ezt nem szeretném' hozzáállás miatt ez nem működik. Magyarországról egy egészen más rendszerből jöttem, és úgy gondoltam, hogy mivel a kvartett tagjai közül én vagyok a legrutinosabb, aki háromszoros világbajnok négyesben, lesz arra igény, hogy a tapasztalataim alapján össze tudjuk rakni ezt a hajót. De most úgy néz ki, ez még várat magára” – mondta.