Társoldalunk:

Hivatalos: Dombvári Bence a doppingoló kajakos

2016.07.12. 12:06

Ahogy azt korábban megírtuk, Dombvári Bence produkált pozitív mintát a júniusi válogatón – derült ki azok után, hogy a Magyar Antidopping Csoport elvégezte a B próbát is, amely szintén pozitív lett.

A Honvéd versenyzőjét a MACS és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tavaly május óta összesen 45 alkalommal ellenőrizte, korábban minden mintája negatív lett. Dombvári Bence 2015 augusztusa óta minden hazai versenyén győzni tudott, és idén májusban olimpiai kvótát szerzett a pótkvalifikációs viadalon is – olvasható a magyar szövetség közleményében. 

Dombvári tavaly kokainnal bukott megForrás: MTI/Kovács Tamás

A kajakozó, a hatályos jogszabályoknak megfelelően, a MACS jelzése után, még a múlt héten önmaga kérte a B minta elemzését, ez a vizsgálat a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek 2016. július 12-én eljuttatott jegyzőkönyv szerint ismét kimutatta szervezetében a Stanazolol nevű anabolikus szteroidot. A jelenleg hatályos, a doppingellenes tevékenység szabályairól szóló kormányrendelet értelmében a sportoló versenyzési engedélyét az MKKSZ azonnali hatállyal felfüggesztette, a hivatalos doppingeljárást pedig a MACS indítja meg rövidesen a versenyzővel szemben. Dombvári visszaesőként komoly büntetésre számíthat, hiszen tavaly kokainhasználattal bukott meg. 

Az MKKSZ az eljárás lezárultáig további nyilatkozatot ebben az ügyben nem tesz. 

A férfi kajak szakágban az olimpiai válogatás a Storcz Botond szövetségi vezetőedző által már az ügy kirobbanása előtt meghatározottak szerint zajlik tovább. Ennek megfelelően a végleges olimpiai csapat összetételére a vezetőedző az e hét csütörtökön megrendezendő férfi négyes válogató eredményei alapján fog javaslatot tenni. A javaslat elfogadásával kapcsolatban az MKKSZ elnöksége jövő héten hétfőn hozza meg végleges döntését.