Női pólósaink egy meccset sem nyertek a Margitszigeten

2016.07.15. 21:00

Az Európa-bajnok magyar női vízilabda-válogatott döntetlennel fejezte be a Margitszigeten zajló BENU Kupa olimpiai felkészülési tornát, ugyanis az utolsó, pénteki mérkőzésén 8-8-ra végzett a spanyol együttessel, így a negyedik helyen zárta a viadalt.

Eredmény:
Magyarország-Spanyolország 8-8 (2-2, 3-2, 2-1, 1-3)
A magyar gólszerzők: Bujka 4, Keszthelyi 3, Kisteleki H.,

Elkapkodott támadásokkal kezdte a találkozót a két csapat, amelyek egy csoportban szerepelnek majd a riói ötkarikás játékokon. Az első gólt emberelőnyből Keszthelyi Rita szerezte, a spanyolok ötméteresből egyenlítettek a nyitónegyed felénél, sőt egy megpattanó lövésből a vezetést is átvette az olimpiai ezüstérmes. Bujka Barbara értékesített ötméteresének köszönhetően alig fél perccel később újra egyenlő volt az állás (2-2).

Bujka Barbara négy gólig jutottForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A második negyed Gangl Edina védésével indult, míg elöl Kisteleki Hanna remek megoldása gólt eredményezett, azonban a magyar előny csak másodpercekig tartott, sőt a spanyol emberelőny után ismét a vendégek vezettek (3-4). Gangl Edina nagyszerű védése és indítása után a megúszó Keszthelyi egyenlíthetett volna, ám ziccerét védte Laura Ester Ramos, majd Tóth Ildikó lövésénél a kapufa mentett a spanyol kapus helyett. Bujka távoli lövése viszont betalált. Jó magyar védekezés mellett - Gangl 56 százalékkal védett a nagyszünetig - Bujka remek teljesítménye jellemezte a második nyolc percet: a center harmadik lövéséből elért harmadik találata 5-4-es vezetést jelentett.

A fordulás után sem állt le a Bujka: egy szépen végigjátszott akció végén közelről talált be, először volt két gól a különbség (6-4). A spanyolok gyorsan szépítettek, ám egy gyors támadás után Keszthelyi lövése után újra kétgólos lett az előny. A felső léc gyors egymásutánban kétszer segítette ki a magyar csapatot, amely így 7-5-ös vezetéssel várhatta a záró negyedet.

A negyedik negyedben tovább tudta növelni előnyét a magyar csapat, mivel Gangl védése után az ellentámadásból Keszthelyi egy tökéletesen helyezett lövéssel megszerezte harmadik gólját. Egy szép ejtéssel a spanyolok közelebb zárkóztak, majd emberelőnyből két és fél perccel a végső dudaszó előtt 8-7-re jöttek fel. Hat másodperccel a vége előtt pedig egyenlítettek, ezzel beállították a végeredményt.

A másik pénteki női mérkőzés:
Ausztrália-Olaszország 10-8 (4-2, 2-3, 2-2, 2-1)

Csütörtökön játszották:
Ausztrália-Magyarország 5-3 (3-2, 1-0, 0-1, 1-0) Spanyolország-Olaszország 13-12 (2-3, 5-4, 3-2, 3-3)

Szerdán játszották:
Olaszország-Magyarország 10-7 (2-4, 2-3, 5-0, 1-0) Spanyolország-Ausztrália 9-8 (3-2, 2-2, 0-3, 4-1)

A női torna végeredménye:1. Spanyolország 7 pont, 2. Ausztrália 6, 3. Olaszország 3, 4. Magyarország 1