Társoldalunk:

Terrorcselekményre készülő csoportot számoltak fel Rio közelében

2016.07.21. 17:27

A tíz letartóztatott az olimpiai idején készült akcióba lépni. Nincsenek kapcsolatban az Iszlám Állammal, de megpróbálták felvenni a kapcsolatot a szervezettel.

A brazil belbiztonsági szervek a déli Parana államban letartóztattak tíz személyt, akik a gyanú szerint az augusztus 5-én kezdődő riói olimpia alatt akartak terrorcselekményt elkövetni – számol be a BBC.

A brazil hatóságok szerint az őrizetbe vett csoport nem áll kapcsolatban a több európai merényletet – legutóbb a nizzai kamionos gázolást – magára vállaló Iszlám Állammal, de megpróbálták velük felvenni a kapcsolatot.Alexandre Moraes brazil igazságügyi miniszter az esettel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy valamennyi letartóztatótt brazil állampolgár. A brazil kormány az esetre reagálva rendkívüli ülést hívott össze.

Az augusztus 5-én, azaz péntekhez két hétre rajtoló olimpián a Zika-vírus okozta fertőzésektől való félelem mellett a terrorfenyegetettség és az országban rendkívül magas bűnözési ráta jelenti a legnagyobb veszélyt.