Fennakadt a doppingvizsgálaton a vb-ezüstérmes atléta

atlétika dopping
Seized doping products in a judicial sealed bag, are pictured, on November 14, 2014, in Arcueil, a Paris suburb, at the "Office Central de Lutte contre les Atteintes a l'Environnement et a la Sante Publique (OCLAESP). This Center for the Prevention of Damage to the Environment and Public Health) is a branch of the French police in charge of the fight against trafficking doping products. AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK
Vágólapra másolva!
Fennakadt a doppingvizsgálaton Ihab Abdelrahman el-Szajed, a férfi gerelyhajítás tavalyi világbajnoki ezüstérmese, aki így minden bizonnyal nem indulhat a jövő pénteken kezdődő riói olimpián.
Vágólapra másolva!

Az afrikai ország doppingellenes ügynökségének tájékoztatása szerint a 27 éves sportolónak egy versenyen kívül, április közepén adott mintája lett pozitív. A vizsgálatok során kétfajta, külső forrásból származó férfi nemi hormonra bukkantak a szakemberek.

Az ügynökség jelezte, hogy a gerelyhajító olimpiai csapattagságát felfüggesztették, előzetesen eltiltották. A B próbát ugyanakkor még nem végezték el, amennyiben az negatív eredményt hoz, Abdelrahman részt vehet a riói olimpián.

Sorra buknak le az atléták Forrás: AFP/Patrick Kovarik

Egyiptom első világbajnoki dobogós atlétája idén is kiváló formában versenyzett eddig, májusban Eugene-ben, júniusban pedig Stockholmban nyert Gyémánt Liga-versenyt.