Társoldalunk:

Két orosz öttusázót kizártak dopping miatt

2016.07.26. 16:07

A vb-ezüstérmes orosz Makszim Kusztov és a háromszoros világbajnok Ilja Frolov nem vehet részt a riói olimpia öttusaversenyébem, mert pozitív doppingmintát adtak. Egyikük az utazólistán volt, a másikuk tartalék.

A nemzetközi sportági szövetség (UIPM) a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) vizsgálatára hivatkozva kedden közleményben tudatta, hogy mindkét versenyző doppingellenőrzése pozitív eredménnyel zárult 2014 augusztusában, de a moszkvai labor által kimutatott eredményt nem hozták nyilvánosságra.

A UIPM tájékoztatta az orosz szövetséget, hogy Kusztovot és Frolovot nem nevezheti a riói játékokra. Előbbi ott volt az indulói listán, utóbbit tartalékként tartották számon. A kieső Kusztov helyére a lett Ruszlan Nakonecsnij kerül.

A moszkvai labor vizsgálatának eredményeit nem hozták nyilvánosságraForrás: AFPA

A további három nevezett orosz, Alekszandr Leszun, valamint Donata Rimsaite és Gulnaz Gabajdullina részt vehet az olimpián. Múlt hétfőn hozták nyilvánosságra Richard McLarennek, a WADA fővizsgálójának a 2014-es szocsi téli olimpiáról készített jelentését, amely államilag irányított doppingolással vádolta meg Oroszországot.