Újabb nyomozás a kajakosoknál

2016.07.28. 12:33

A kajakos Nádas Bence feljelentést tett, mivel szerinte valaki hozzányúlt a táplálékkiegészítőjéhez a válogatott szolnoki edzőtáborában – tudta meg az Origo.

A sztanozolollal megbukott, így az olimpiáról lemaradó, honvédos Dombvári Bence azt nyilatkozta, hogy szerinte valaki belecsempészte a doppingszert a kulacsába vagy az ételébe, ezért feljelentést tett a rendőrségen. 

Dmbvári szerint megmérgeztékForrás: MTI/Kovács Tamás

Nem ő volt az egyetlen, aki így tett. Az egyébként szegedi Nádas Bence a már Dombvári nélküli honvédos csapattal egy apartmanban lakott Szolnokon, és egyik nap, amikor hazaért, a táplálékkiegészítőjét nem úgy találta, ahogy hagyta. Ez körülbelül két nappal azután történt, hogy kiderült Dombvári pozitív mintája, és elhagyta a szolnoki edzőtábort.

Nádas is gyanakodni kezdett, hogy vele is hasonló történhetett, a 20 éves kajakos ezért kihívta a rendőrséget, amely az Origónak küldött válaszlevelében megerősítette, hogy nyomozás indult az ügyben.

Nádas Bence is gyanakszikForrás: canoephotography.com / Balint Vekassy (ICF)/Balint Vekassy

„A Szolnoki Rendőrfőkapitányság teljesítményfokozó szerrel való visszaélés miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az ügyet” – írta a rendőrség.

Az 1000 méteres kajaknégyes válogatón Dombvári helyére Somorácz ült be, a Hufnágel Tibor, Somorácz Tamás, Ceiner Benjámin, Kugler Attila négyes így is legyőzte az olimpia ezüstérmes Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel hajót, ezzel ők lesznek ott Rióban 1000 méteren.