Társoldalunk:

Sárosi Laura másodszor is kijutott Rióba

2016.07.28. 14:58

Egy vírus okozhatott hasi nyirokcsomó-gyulladást Sárosi Lauránál, aki 1996 után az első magyar tollaslabdázó az olimpián. A fiatal sportoló továbbra is infúziót kap, de most már biztosnak tűnik, hogy utazhat Rióba, ahol nagyon nehéz csoportba került.

"Még mindig nem tudják, hogy pontosan mi is a bajom, egy biztos, hogy gyulladás" - írta közösségi oldalán csütörtökön Sárosi, aki húsz év után szerzett olimpiai kvótát magyar tollaslabdázóként.

"Valószínűleg valami vírus okozta hasi nyirokcsomó-gyulladás, ami ugyanolyan tünetekkel jár, mint egy vakbélgyulladás. Infúzió, jegelés és az antibiotikum csodákra képes" - tette hozzá. A versenyző azt írta: pár nap diéta és pihenés után jövő csütörtökön utazik Rióba.

 

A tollaslabdázók augusztus 11-én kezdik meg szereplésüket az ötkarikás játékokon. A világranglistán 65. magyar versenyző az olimpián az indiai Pusarla Venkata Sindhu (10.), valamint a kanadai Michelle Li (20.) társaságában szerepel az M csoportban. Előbbivel még nem találkozott, míg a pánamerikai bajnoktól július elején két szettben kikapott egy kanadai verseny negyeddöntőjében.

A magyar sportoló elismeri, nem szerencsés a sorsolása, mert a nem kiemeltek közül is erős ellenfelet kapott, de lehetett volna ennél is rosszabb.

Szerettem volna bravúrgyőzelmet aratni, ezt egy európai vagy esetleg a vietnámi lány ellen könnyebb lett volna. De úgy érzem, most újra kijutottam Rióba, a legfontosabb az, hogy ott lehetek" - mondta arra utalva, hogy rosszulléte miatt még az is felmerült, hogy esetleg nem lehet ott az olimpián.

A férfi és a női egyéni versenyben is 13 csoport van, amelyekből a csoportgyőztesek jutnak tovább. Az első három kiemelt versenyző csoportjának győztese közvetlenül a negyeddöntőbe jut, a tíz másik csoportelső egymással mérkőzik a nyolc közé jutásért.

Legutóbb 1996-ban, az atlantai olimpián szerepelt magyar tollaslabdázó, akkor Ódor Andrea indult.