Társoldalunk:

Kirámolták az argentin futballisták szállodáját

2016.07.29. 18:16

Amíg Mexikó ellen barátságos mérkőzést játszott az olimpiára készülő argentin labdarúgó-válogatott, addig ismeretlenek betörtek szállodai szobáikba, és elvitték értékeiket.

Nem elég, hogy Lionel Messi visszavonult a válogatottságtól, Gerrardo Martino szövetségi kapitány pedig lemondott, az argentin olimpiai futballválogatottnak nincs igazán szerencséje az utóbbi időben.

Martino ugyanis nem csupán a felnőtt, de a riói együttest is irányította volna, így pótlására gyorsan megoldást kellett találni. A befutó Julio Olarticoechea, az 1986-ban világbajnoki címet szerzett játékos lett, azonban az 57 éves szakembernek azzal kellett szembesülnie, hogy miután az olimpia nem FIFA-rendezvény, a klubok nem kötelesek elengedni a legjobbakat. Így aztán hiába reménykedett Paulo Dybala vagy Mauro Icardi szereplésében, le kellett mondani mindkét játékosról.

Argentin olimpiai futballválogatottForrás: Instagram/AFA

Ezek után csütörtök este, amíg a válogatott Pueblában Mexikó ellen játszott felkészülési mérkőzést, ismeretlenek betörtek a szállodába, és kirabolták a játékosok szobáit.

A szövetség részéről a csapattal lévő Claudio Tapia megerősítette, hogy pénzt és személyes értéktárgyakat vittek el a rablók. "Senki sem sérült meg, hiszen senki sem tartózkodott a szobákban, de amint visszatértünk, azonnal észrevettük a rablást. Valakinek viselnie kell ezért a felelősséget" – idézte az ESPN a sportvezetőt.

Argentína az olimpia csoportkörében Portugália, Algéria és Honduras ellen játszik majd.