A britek csak nem mennek el, az ausztrálok meg saját megnyitót szerveznek

Tomas Bach Visits Rio De Janeiro One Week Before The Opening Ceremony Of The Olympic Games Rio De Janeiro Rio De Janeiro 2016 Brasil Brasil 2016 PRESIDENT Olympic Committee Tomas Bach MEDIA VISIT Orla Conde Olympic Pyre OPENING CEREMONY Olympics OLYMPIC G
Thomas Bach hasonló ábrázattal nézheti majd a foghíjas sorokat a megnyitó felvonulásán
Vágólapra másolva!
A legtöbb brit sportoló kihagyja a Rio de Janeiró-i olimpia pénteki megnyitóját, és az ausztrálok is így tesznek, sőt ők még tovább is mennek, mert  "alternatív megnyitót" szerveznek.
Vágólapra másolva!

"Meglehetőségen kis delegáció fog felvonulni részünkről. Akkor még sokan Belo Horizontéban lesznek, néhányan pedig a megnyitó után 24 vagy 48 órával versenyeznek" - mondta Bill Sweeney, a Brit Olimpiai Bizottság (BOA) elnöke hétfőn.

Thomas Bach hasonló ábrázattal nézheti majd a foghíjas sorokat a megnyitó felvonulásán Forrás: NurPhoto/Li Ming/Xinhua/Photoshot/NurPhoto/Li Ming

Hozzátette: a 366 fős küldöttségből körülbelül 55-en vesznek részt a nyitóeseményen a Maracana Stadionban, ami szerinte "eléggé kis létszám, de a versenyek az elsődlegesek."

A britek csapatvezetője, Mark England elmondta: 47 éremnél többet akarnak szerezni, vagyis szeretnék felülmúlni a 2008-as, pekingi eredményüket.

Az ausztrálok már korábban bejelentették, hogy 410 sportolójuk körülbelül kétharmada távol marad a megnyitótól. Kitty Chiller csapatvezető elárulta, hogy az olimpiai faluban maradó versenyzőik más nemzetek képviselőivel együtt "alternatív nyitóünnepséget" szerveznek maguknak.