Az amerikai kosarasok egy luxusjachton fognak lakni Rióban

2016.08.01. 21:39

Az hagyján, hogy az amerikai női és férfi kosárlabda-válogatott nem költözik be a riói olimpiai faluba, de nem is a minden bizonnyal zsúfolt város zaját fogják hallgatni. De nem ám! Inkább kibéreltek egy luxustengerjárót a riói kikötőben.

A mintegy 157 méter hosszú, 300 utast befogadni képes 9 emeletes Silver Cloud nevű luxushajó lesz az amerikai női és férfi kosárlabda-válogatottak riói szálláshelye. A kikötőben horgonyzó hajó nem csak a sokat szidott olimpiai falutól, de Rio nyüzsgő központjától is távol van - és éppen ez volt vele a cél. 

A Silver CloudForrás: MTI/EPA/Nic Bothma

"Nem költözünk be a faluba, mert szerintünk nem az a legjobb hely arra, hogy rendesen felkészüljünk a meccsekre - mondta Craig Miller, az amerikai csapat szóvivője. - A játékosok mögött hosszú szezon áll, szeretnék ezt a kevés szabadidőt a családjukkal tölteni."

Ez is a Silver CloudForrás: MTI/EPA/Nic Bothma

A Silver Cloudon természetesen mindenkinek lesz saját lakosztálya, ami éjszakánként mintegy 13 ezer dollárba (kb. 3,7 millió Ft) kerül. Ha pedig sürgősen kellene távozni, az sem fog gondot okozni, ugyanis a hajó legnagyobb sebessége valamivel több mint 33 km/h.