Szegény ausztrálokat csak a jég nem veri Rióban

olimpiai falu Rio 2016 ausztrálok szállása
Rio de Janeiro, Brazil, 27 July 2016: view of the buildings where they are hosted delegations from Australia and Germany during the Rio Olympics in Barra da Tijuca, west of Rio de Janeiro. The site is home to the athletes and delegations that will participate in the Olympic Games Rio 2016. With the arrival of delegations, some repairs needed to be made in newly constructed apartments. The building that houses the delegation of Australia needed many repairs and some athletes had to be staying in hotels until the buildings were able to receive them. (Photo by Luiz Souza/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Tolvajok jártak az ausztrálok olimpiai szállásán, miközben a pénteki tűz miatt el kellett hagyniuk az épületet. Mi jöhet még?
Vágólapra másolva!

Egy laptopot és több ruhadarabot loptak el ismeretlenek az ausztrál olimpiai csapat szállásáról. A bűncselekmény még akkor történt, amikor pénteken kisebb tűz miatt ki kellett üríteni az épületet.

A bal oldali épületben járt a tolvaj Forrás: NurPhoto/Luiz Souza/NurPhoto/Luiz Souza

A tettesek az egyik hivatalos személy szobájából vittek el egy hordozható számítógépet, valamint ruhákat. Kitty Chiller küldöttségvezető azt mondta, a szervezők megerősített biztonsági felügyeletet tartanak majd náluk, de így is

sok az akkreditációval nem rendelkező munkás és takarító az elvileg zárt olimpiai faluban.

Az ausztrálok először be sem akartak költözni a szállásukra, amikor szembesültek vele, hogy az épület gyakorlatilag nincs kész, vezetékek lógnak a falból, és el van dugulva a vécé. Amikor a problémák nagy részét a szervezők orvosolták, a küldöttség mégis beköltözött. Ezután következett a pénteki tűzeset, amelyet egy alkalmi tolvaj kihasznált.