Budapesten nyílik az ország legnagyobb olimpiai szurkolói központja

2016. 08. 02., Budapest, Főváros, Kiosk, MTVA, Olimpia, Sajtótájékoztató, Samsung, Szurkolói központ, Vodafone Dr. Beck György a Vodafone Magyarország elnöke Főváros Kiosk MTVA Olimpia   Szalay
Olimpia, Március 15. tér Beck György a Vodafone Magyarország elnöke, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Vaszily Miklós az MTVA megbízott vezérigazgatója. 2016.08.02.
Vágólapra másolva!
Augusztus 6-án, a budapesti Március 15. téren nyílik meg az ország legnagyobb szurkolói központja, ahol egy hatalmas, kilátóként is működő 35 négyzetméteres kivetítőn lehet majd nézni az olimpiai közvetítést. A szünetben olimpiai és világbajnokok elemzik majd az eseményeket. Családbarát lesz a helyszín.
Vágólapra másolva!

Magyarország legnagyobb olimpiai szurkolói zónájában már az első napon egy nagyon izgalmasnak ígérkező közvetítést, a magyar-szerb vízilabdameccset is megnézhetnek az érdeklődők. A helyszín az olimpia ideje alatt hétköznaponként délután 3-tól este 11-ig várja a szurkolókat, hétvégén pedig a családi napok keretében már délelőtt 10-től nyitva lesz.

Az augusztus 20-ig látogatható Szurkolói Központ LED-falát a Március 15. térről is jól lehet majd látni,

így nem csak az egyszerre 600 fő befogadására alkalmas központból, de akár a térről is sokan nézhetik majd a közvetítéseket.

A mintegy 700 négyzetméteres helyszín nyitott, könnyen átjárható és akadálymentesített lesz a szervezők ígérete szerint. A teret a 35 négyzetméteres kivetítő uralja majd, a LED-falat nem csupán nézni lehet, de fel is lehet menni a tetejére.

A speciális kialakítású LED-fal tetején egy kilátó lesz,

ahonnan a budapesti panorámát lehet majd jól látni.

Szujó Zoltán, az M4 Sport olimpiai műsorvezetője volt a keddi sajtótájékoztató moderátora. Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A szurkolói központ a Vodafone Magyarország, az MTVA, a Samsung Electronics Magyar Zrt. és Budapest Főváros Önkormányzata összefogásával valósul meg. Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatója a keddi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a most egyéves M4 Sport eddig minden várakozást felülmúlóan teljesített, persze ebben nagy része van a magyar sportsikereknek is az elmúlt időszakból.

Az év legnagyobb tesztje lesz szerinte az olimpia,

szeretnének a lehető legmagasabb színvonalon teljesíteni. Szerinte a szurkolói központ helyszíne, a Március 15. tér, amely Budapest egyik legszebb pontja, minden szempontból méltó lesz az olimpiai szurkoláshoz.

Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatója. Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A nyitástól az élő közvetítés kezdetéig az előző napi versenyszámokat ismétlik majd, lesznek sportvetélkedők, hétvégén pedig családi programok is. Délután és este az élő közvetítéseken lesz a hangsúly, magyar olimpikonok és sportszakértők közreműködésével. A Szurkolói Központból az M4 Sport az élő közvetítések között több alkalommal élőben jelentkezik majd.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes beszél a sajtótájékoztatón. Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A Fővárost Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes képviselte, azt mondta, már az foci-Eb alatt látták, hogy érdemes teret adni a közösségi szurkolásnak, és egyébként is

fontos olyan helyszínek támogatása, amelyek családbarát programot nyújtanak.

Kiemelte azt is, hogy egy gyereksarokban animátorok foglalkoznak majd a gyerekekkel. Szerinte a közösségi, családi szurkolás közelebb hozhatja az embereket a budapesti 2024-es olimpiai pályázathoz is, és megtaníthatja a gyerekeket a sport szeretetére.

Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke egy vízilabdát helyez el abban a fehér tárolóban, ahová majd a sportszereket várják a látogatóktól. Rászoruló gyerekek kapják az adományokat. Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A Vodafone, mint a magyar vízilabda sport egyik elkötelezett támogatója, örömmel állt a Szurkolói Központ mellé, erről Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke beszélt, aki egyébként a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke is egyben. Két évvel ezelőtt a budapesti vízilabda EB idején több ezren szurkoltak a magyar válogatottaknak az ugyanezen a helyszínen felállított Vodafone Vízilabda Arénában.

Most adománygyűjtést is tartanak az olimpia alatt, új és használt, de jó állapotú sportszereket várnak,

amiket a Vodafone Digitális Iskola Program keretében az ország 25, döntően hátrányos helyzetű iskoláiban tanuló gyerekek kapnak majd meg.