Úgy néz ki, Pelé gyújtja majd meg a lángot

2016.08.03. 15:29

Helyi idő szerint szerdán reggel megérkezett az olimpiai láng a pénteken kezdődő XXXI. nyári játékok városába, Rio de Janeiróba.

A Guanabara-öböl másik partjáról, Niteroiból a haditengerészeti iskola hajója vitte a lángot Rióba, ahol Eduardo Paes polgármester fogadta. Az utolsó kilométereken számos híresség is viszi az olimpiai lángot, szerdától péntekig több mint 600 brazil futhat majd a fáklyával az olimpia városán át vezető 90 kilométeres szakaszon.

A program egyik csúcspontja csütörtökön este lesz, ekkor futnak vele a Copacabana strand mentén. Pénteken reggel viszik a Megváltó Krisztus-szoborhoz a Corcovado-hegy tetejére, majd a város másik szimbólumának számító Cukorsüveg-hegyre. Aznap este pedig a 325 brazil várost érintő, 10 ezer kilométeres útjának végén megérkezik a Maracana Stadionba.

Az olimpiák nagy titka mindig, hogy ki fut a lánggal utolsónak, a kiválasztottal együtt 12 494-en lesznek, akik vihették a fáklyát. A Maracana Stadionban a megnyitó csúcspontjaként lobban majd fel a láng, amely augusztus 21-ig, az olimpia végéig fog égni. A futball-legenda Pelé sajtóhírek szerint azt mondta: felkérték, hogy ő gyújtsa meg a lángot.

Lassan célba csap a lángForrás: Vimeo/Scienfantastic

Az olimpiai láng útvonalát kiemelten biztosítják.