Másfél milliós roamingszámlát pokémonozott össze az olimpiai bajnok

2016.08.04. 10:11

Ucsimura Kohei japán tornász gyorsan rájött, hogy sokba kerül Rióban a kedvenc játéka. Szerencséjére megesett rajta a telefontársasága szíve.

Ucsimura Kohei, a londoni olimpián a férfiak egyéni összetett versenyében győztes japán tornász még alig érkezett meg Rióba, máris pénzügyi problémái adódtak.

Gondolta, hogy majd az olimpia helyszínén is remekül szórakozhat kedvenc játékával, a Pokémon Góval, csakhogy megfeledkezett a távközlési díjakról. Így két nap alatt összehozott egy 16 ezer brazil reálos – mintegy 1,5 millió forint – roaming számlát.

Azt ott nem egy Pokémon?Forrás: AFP/Greg Baker

Mielőtt ezt mindet kifizettetnék a rekordot jelentő hat egyéni összetett vb-arannyal büszkélkedő sportolóval, gyorsan szóltak neki, hogy fékezzen a játékkal, majd a telefontársasága tett felé egy igazán nemes gesztust: napi 3 ezer jenért, ami mintegy 8200 forint, annyit nyomkodhatja a telefonját, amennyit csak szeretné.

Az olimpiai tornaversenyek egyik legnagyobb esélyesének első riói kalandját a Nikkan Sports japán lap beszámolója azzal zárja, hogy „lehet, hogy Pokémont nem talált, de aranyat biztosan fog".