A magyar vitorlázó szerint a kaja rosszabb, mint a víz

2016.08.04. 15:56

A vitorlázó Vadnai Benjámin szerint elfogadható a vízminőség a pénteken kezdődő olimpia helyszínén, Rio de Janeiróban.

"Van olyan nap, amikor három vizes edzést is tartunk, a hajóval és a felszereléssel meg vagyok elégedve, az utóbbi edzéseken már egészen jó volt a sebességem" - idézi a magyar szövetség csütörtöki közleménye a Laser Standard hajóosztályban induló magyar versenyzőt, aki hozzátette, az ételek nem túl jók, de ehetőek. - "Általában 2-3 fogás közül lehet választani, de ez az ízvilág számomra messze elmarad az európaitól."

Vadnai kifejtette, körülbelül 30 percnyi távolságra laknak a klubtól, ahol edzenek. A klubban a szervezettség nem a legprecízebb, de a helyiek igyekeznek mindent megtenni, hogy kiszolgálják az olimpikonokat" - hangsúlyozta Vadnai Benjámin.

A szervezők szerdai beszámolója szerint a legutóbbi vízminőségi teszt eredményei alapján nincs veszélyben a vitorlázók, evezősök és hosszútávúszók egészsége. A vitorlázók a Guanabara-öbölben, a hosszútávúszók a Copacabana előtt elterülő vízben, míg az evezősök és a kajak-kenusok a Copacabana melletti Rodrigo de Freitas lagúnában versenyeznek majd.

Vadnai mellett Berecz Zsombor (Finndingi), Érdi Mária (Laser Radial), valamint a szörfös Gádorfalvi Áron és Cholnoky Sára alkotja az elmúlt két olimpiához képest nagyobb létszámú magyar vitorlázó csapatot.